Home / Sanatate / (VIDEO) Cel mai tare RMN din Moldova “a aterizat” la ProLife Medical Barlad!

(VIDEO) Cel mai tare RMN din Moldova “a aterizat” la ProLife Medical Barlad!

Cel mai important eveniment din ultimii ani în peisajul medical din județul Vaslui s-a produs vineri, 15 martie, când la Bârlad a sosit aparatul RMN de ultimă generație, achiziționat de ProLife Medical. Investiția, în valoare de peste un milion de euro, a fost realizată prin fonduri europene obținute anul trecut de SC Axa Design SRL Bârlad și reprezintă o premieră pe piața locală a serviciilor medicale.

Aparatul de Rezonanță Magnetică (RMN) a ajuns la Bârlad la aproape trei luni după ce reprezentanții Axa Design au semnat contractul cu General Electric, principalul furnizor de tehnologie medicală din România.

RMN-ul sosit vineri la Bârlad este extrem de așteptat de vasluieni, nevoiți să meargă în alte județe pentru investigații prin rezonanță magnetică.

Echipamentul va funcționa în Centrul de imagistică și diagnostic ProLife Medical Bârlad, din strada Dr. Codrescu nr. 3, (vizavi de restaurantul Trattoria Da Vinci). Fazele de instalare și punere în funcțiune se vor derula pe parcursul a aproximativ două luni.

Important este și că persoanele asigurate vor avea acces gratuit la investigațiile de tip RMN de la Bârlad, pe baza trimiterii de la medic, după ce ProLife va încheia contract de prestări servicii cu Casa De Asigurări de Sănătate.

”Echipamentul pe care ProLife l-a achiziționat vine să completeze portofoliul de imagistică pe care clinica îl are deja. Examinările de tip RMN sunt menite să ofere o imagine funcțională asupra organelor examinate, spre deosebire de echipamentele cu raze X care oferă o imagine morfologică și care se află deja în dotarea ProLife (computerul tomograf – n.r.). Aparatul RMN de care vorbim astăzi vine dotat cu toate opțiunile necesare examinării tuturor patologiilor, începând de la ortopedie (mână, încheieturi, genunchi etc.), până la investigări complexe precum cele cardiologice sau neurologice. De asemenea, permite examinări complexe precum angiografia, spectroscopie, difuzie. Are un câmp de vizualizare de 50 de centimetri, care este cel mai mare pentru acest tip de echipamente”, declara, la evenimentul de lansare a investiției din decembrie 2018, Bogdan Dinciu, Account Manager la General Electric.

În afară de investigațiile cardiologice, care reprezintă o premieră pe plaja explorărilor cu rezonanță magnetică din județul Vaslui, RMN-ul de la Bârlad va fi de un real folos și pentru mii de femei care necesită, în cadrul unor terapii sau în scop paleativ, investigații ale sânului: examinarea preventivă a pacientelor cu risc de cancer mamar (istoric familial puternic de cancer mamar sau ovarian), examinarea în cazul în care mamografia nu poate detecta un cancer de san, la pacientele unde exista suspiciunea de recidivă tumorală, în stadializarea tumorilor multiloculare etc.

După aflarea veștii despre RMN-ul de la Bârlad, zeci de bârlădeni au solicitat informații legate de costuri, interpretarea rezultatelor, realizarea investigațiilor, diagnosticare etc.

”Intrucât sunt mai multe lucruri care necesită clarificări, vom organiza o conferință de presa în care vom prezenta inclusiv echipa medicală. Vom face informări periodice cu privire la activitățile parcurse. Eu cred că în maximum doua luni, activitatea va începe”, ne-a declarat Dan Dobrovolschi, reprezentant ProLife Bârlad.

About Simona Vasile

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

Ambulanță aflată în misiune, grav avariată la Bârlad, în urma unui accident

Accident rutier la Bârlad, în care ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: