Google+
Home » Invatamant » Absenteism masiv al elevilor de la FR la simularea bacalaureatului

Absenteism masiv al elevilor de la FR la simularea bacalaureatului

Elevii din clasele terminale ale liceului cu frecvență redusă (FR) au absentat în masă în județul Vaslui la simularea bacalaureatului, doar opt cursanți din cei 391 de clasele a XII-a și a XIII-a prezentându-se la testările scrise la limba română. Motivația găsită de reprezentanții Inspectoratului Școlar Vaslui ar fi legată de faptul că elevii de la FR nu au cursuri în această perioadă, iar majoritatea sunt angajați la diverse firme.

Simularea bacalaureatului nu a prezentat niciun fel de interes pentru elevii de clase terminale din județul Vaslui care urmează cursurile cu frecvență redusă. Dovadă este absenteismul fără precedent la aceste teste la care au venit doar trei elevi din 171 care frecventează clasa a XII-a și cinci din 220 cursanți de clasa a XIII-a.

Scuza invocată de elevi pentru absenteismul ridicat este faptul că în această perioadă nu sunt la cursuri. Majoritatea sunt angajați și probabil nu au putut să absenteze de la serviciu”, ne-a declarat Lidia Rășcanu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

În ceea ce privește pe elevii care urmează cursurile la zi, aceștia au venit la simulări în procent de peste 95%, atât la clasa a XI-a cât și la clasa a XII-a. Astfel, din cei 2.966 elevi din penultimul an de liceu, 2.830 au susținut testul, iar 2.821 de elevi din cei 2.986 cursanți de clasa a XII-a s-au prezentat la simulare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: