Home / Justitie / Acte false depistate de polițiștii de frontieră

Acte false depistate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din județ au descoperit asupra a doi bărbați o carte de identitate falsă și o asigurare tip RCA falsă.

V.B., cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 34 de ani, a vrut să intre în țară la sfârșitul săptămânii trecute, ca pasager într-un microbuz, alături de alte persoane. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanelor, în cadrul căruia echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă, asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia lui I. U., cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani, care era pasager în același microbuz. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, I. U. a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la I. U. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, au oprit în trafic pentru un control de rutină, pe raza localității Vetrișoaia, un autoturism marca BMW model 320 D, înmatriculat în România, care era condus de vasluianul P.G., în vârstă de 19 ani. La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip RCA prezentată la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a concluzionat că autoturismul în cauză nu figurează în bazele de date din România ca fiind asigurat. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: