Home / Social / Fonduri europene nerambursabile pentru asigurarea culturilor agricole

Fonduri europene nerambursabile pentru asigurarea culturilor agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va deschide, în această primăvară, o sesiunea de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”.

Submăsura este finanțată prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pentru a beneficia de sprijinul financiar nerambursabil, fermierul trebuie să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract.

În cazul fermelor agricole mici, sprijinul financiar acordat va fi de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, iar în cazul fermelor agricole de dimensiune mare, se va acoperi 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de fermier.

„Riscurile eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare sunt fenomene climatice nefavorabile precum seceta, arșița, inundații, grindina, înghețul (timpuriu de toamnă sau târziu de primăvară), ploi torențiale sau ploi excesive și de lungă durată, furtună vijelie, uragan sau tornadă. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți fermieri din județ, iar aceștia sunt foarte interesați de această submăsură”, a spus Alin Trifu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui.

Pentru implementarea submăsurii 17.1 va fi deschisă o sesiune de depunere anuală a documentației pentru finanțare, în două etape, respectiv pentru culturile de primăvară în perioada iunie-noiembrie anul curent, și pentru culturile de toamnă în perioada decembrie 2019 – mai 2020. Pentru primul an de implementare a submăsurii, sesiunea de depunere va putea fi lansată mai devreme decât la datele prevăzute mai sus. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: