Home / Invatamant / Opt elevi de gimnaziu din Bârlad, calificați la faza națională a olimpiadei de neogreacă

Opt elevi de gimnaziu din Bârlad, calificați la faza națională a olimpiadei de neogreacă

de Mihaela NICULESCU

De la an la an tot mai mulți elevi bârlădeni sunt atrași de cultura greacă, de limba și tradițiile acestui popor. Pe 17 februarie, la Olimpiada județeană de neogreacă, au reușit să obțină punctajul necesar pentru a trece în etapa următoare opt elevi de gimnaziu din școlile bârlădene.

Andrei Donose

Madi Lupu și David Smântână

Rezultatele au venit după aproape o lună, întrucât față de anul trecut, când tezele au fost corectate în România, anul acesta lucrările au fost corectate în Grecia. Madi Lupu și David Smântână, elevi în clasa a VII-a B, respectiv a VI-a A, de la Școala „Iacov Antonovici”, sunt doi dintre cei care vor reprezenta Bârladul la faza națională a olimpiadei de neogreacă, ce va avea loc în perioada 19 – 21 aprilie, la Ploiești. David s-a calificat cu 87 de puncte, iar Madi cu 100.
„Mie nu mi s-a părut foarte greu, pentru că mă aflu la a treia participare și am concurat la nivelul A1, adică nivel de începător. Îmi place limba greacă, pe care o studiez o dată pe săptămână, cu doamna Afrodita Siriopol, de la comunitatea elenă din Bârlad. Îi datorez ei și mamei faptul că știu să mă descurc acum în limba greacă. Mama mea a fost cea care acum șapte ani m-a adus la sediul comunității elene pentru a studia această frumoasă limbă. În paralel, fac parte și din echipa de dansuri grecești, cu care particip la diferite activități”, a declarat, pentru Est News, Madi Lupu.

Alături de cei doi elevi au reușit să se califice pentru Olimpiada națională de neogreacă și patru codreniști: Teodora Grecu, din clasa a VI-a, Meynagi Aghdam Alex, clasa a VII-a (singurul cu origini elene), Eric Petrea, din clasa a V-a, și Alexia Maria Râpă, din clasa a VI-a, care a reușit să obțină 100 de puncte. Vor participa, de asemenea, luna viitoare, la Olimpiada națională de neogreacă și elevii Andrei Donose, din clasa a V-a C a Școlii „Manolache Costache Epureanu, dar și Adnana Pintilie, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonița”.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: