Home / Social / Val de pensionări în județul Vaslui

Val de pensionări în județul Vaslui

Vasluienii fac rând la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru a se pensiona.

Doar în luna februarie 2019, funcționarii instituției au stabilit un număr de 278 dosare noi de pensie. În aceeași lună, au fost soluționate și 402 de cereri de modificare de drepturi de pensie. Cererile vizează recalculări de pensii, treceri de la pensie de invaliditate sau anticipată sau anticipată parțială la pensie pentru limită de vârstă, schimbări de grad, sistări de pensie, suspendări de pensie, modificare număr urmași, revizuiri ale dosarelor din oficiu.

Loredana Enache, purtător de cuvânt a CJP Vaslui, a precizat că, pe categorii de pensii, situația deciziilor de înscriere la pensie se prezintă astfel: 93 decizii de înscriere la pensie de limită de vârstă; 35 decizii de acordare a pensiei anticipate și anticipate parțiale; 48 decizii de înscriere la pensie de invaliditate; 53 decizii de acordare a pensiei de urmaș.

„În luna februarie 2019, au fost emise și 46 decizii de respingere și trei decizii de acordare a unor indemnizații în baza legilor speciale (DL 118/1990, Legea 578/2004, Legea 309/2002, Legea 341/2004)”, a spus Loredana Enache. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: