Home / Social / Weekend plin de evenimente pentru pompierii vasluieni

Weekend plin de evenimente pentru pompierii vasluieni

De vineri până luni dimineață pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și serviciile voluntare pentru situații de urgență au intervenit la nu mai puțin de 74 misiuni.

Dintre acestea 63 au fost ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Trei misiuni au fost pentru transportul persoanelor supraponderale din apartament, la ambulanța în municipiul Bârlad și orașul Negrești, în datele de 14 și 16.03.2019. A mai avut loc o misiune de recunoaștere privind prevenirea și stingerea incendiilor la un agent economic, unde au fost instruite peste 20 persoane privind prevenirea situațiilor de urgență. Pompierii hușeni au intervenit vineri pentru salvarea unui câine căzut într-un canal cu adâncimea de 5 metri.

Pompierii punctului de lucru Ivănești, din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui au intervenit vineri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, împreună cu trei voluntari și șase cetățeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință proprietate, în localitatea Doagele, comuna Dragomirești. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la adăpostul de animale și depozitul de furaje, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință, casele învecinate, din imediata apropiere a focarului de incendiu. Urmare a incendiului au ars aproximativ 5 tone de furaje, grajdul de animale în proporție de aproximativ 60 %, 40 metri pătrați de acoperiș din tablă pe astereală de lemn, o căruță și 50 metri liniari de gard din scândură. Au fost salvate locuința, cu bunurile aferente din aceasta și o casă învecinată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Pompierii bârlădeni au intervenit vineri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs pe DE 581, pe raza localității Bădeana, comuna Tutova. Urmare a incendiului au ars aproximativ 1000 metri pătrați de vegetație uscată și gunoi menajer. Incendiul, din imediata apropiere a DE 581, din cauza fumului dens, pe calea rutieră, reprezenta un pericol pentru circulația rutieră. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

În aceeași zi pompierii vasluieni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în suburbia Bahnari, a municipiului Vaslui. Urmare a incendiului au ars peste patru hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise (aer liber) fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Pompierii bârlădeni au intervenit vineri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de solarii, sprijiniți de un voluntar și patru cetățeni, în localitatea Sârbi, comuna Banca, județul Vaslui. În urma incendiului au ars două solarii pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, acoperite cu polietilenă, aproximativ patru metri cubi de scândură și căpriori de brad, mobilă diversă depozitată în solar. Au fost salvate celelalte solarii de pe o suprafață de 8.000 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul sau scânteile purtate de vânt.

Tot vineri, pompierii hușeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniți de șase cetățeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de locuință, anexă gospodărească, produs în localitatea Oltenești, comuna Oltenești, județul Vaslui. Au ars aproximativ 25 metri pătrați acoperiș din azbociment, pe astereală de lemn, diverse materiale textile, mobilier divers și documente personale. Au fost salvate locuința și casa din imediata apropiere a focarului de incendiu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coșului de fum deteriorat, neprotejat, amplasat lângă materialele combustibile.

Aceștia au mai intervenit duminică în localitatea Duda, comuna Duda Epureni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, sprijiniți de doi voluntari și doi cetățeni, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de locuință. Au ars aproximativ 40 metri pătrați acoperiș din țiglă, pe astereală de lemn, diverse materiale textile, diverse produse electrocasnice, mobilier divers și documente personale. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de cercetare. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: