Google+
Home » Social » Direcția Silvică Vaslui cumpără pistoale cu glonț pentru dotarea pădurarilor

Direcția Silvică Vaslui cumpără pistoale cu glonț pentru dotarea pădurarilor

Direcția Silvică (DS) Vaslui va achiziționa mai multe pistoale cu glonț pentru echiparea pădurarilor.

În prezent, este deschisă procedura de achiziție publică și urmează ca în prima parte a acestui an armamentul să intre în dotarea lucrătorilor silvici. În paralel cu achiziția de armament, personalul silvic, pădurarii, șefii de districte, personalul din cadrul ocoalelor silvice care prestează servicii de pază, în total 145 de persoane, sunt în curs de avizare, reavizare a permiselor pentru deținere de armament.

„O condiție obligatorie este ca deținătorul de armă să aibă aviz de port armă. Noi avem dotat personalul cu pistoale cu bile și pistoale cu gaz, iar acum vom face această achiziție de pistoale cu glonț. Suntem expuși la tot felul de situații în județ și este important să asigurăm integritatea corporală a angajaților noștri”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Măsura luată de silvicultori vine în contextul în care tot mai mulți pădurari au probleme cu hoții de lemne, care vor să sustragă ilegal material lemnos.

„Anul trecut, am avut cazul de la Valea Mare, unde pădurarul a fost bătut de mai multe persoane. Este groaznic ce am găsit în pădurile private de acolo, pe care le-am preluat în pază. Foarte mulți arbori tăiați, tot felul de capcane pentru braconajul animalelor. Și pădurarul de la Crețești a avut probleme cu hoții de lemne. Vom reface organigrama proprie, vom mai aduce oameni în structurile silvice și vrem să facem ordine în păduri. Facem toate eforturile ca personalul din teren să fie echipat corespunzător, să fie dotat cu arme defensive”, a mai spus Cătălin Idriceanu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: