Home / Invatamant / Elevii de aur ai Colegiului „Codreanu” din Bârlad

Elevii de aur ai Colegiului „Codreanu” din Bârlad

Tradiția merge mai departe la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, instituție care se mândrește cu o pleiadă de elevi care s-au calificat și anul acesta pentru olimpiadele naționale pe discipline.

Recent, participanții la faza județeană a ultimelor olimpiade organizate au aflat rezultatele, iar mulți codreniști de gimnaziu sau liceu au reușit să se califice pentru etapa națională. Astfel, Cosmin Croitoru, din clasa a IX-a A, coordonat de profesoara Ecaterina Angheluță, s-a calificat pentru Olimpiada Națională de Fizică. La Olimpiada Națională de Geografie, colegiul bârlădean are patru reprezentanți – Mara Elena Cotae, din clasa a VIII-a, îndrumată de profesoara Meda Cristina Oprea; Gabriel Tudor Pascaru, din clasa a XI-a, coordonat de profesoara Veronica Silvestru; Ștefan Adrian Mihai, din clasa a XI-a C, tot sub îndrumarea profesoarei Veronica Silvestru; Elena Șușnea, clasa a XII-a B, pregătită de profesoara Meda Cristina Oprea.
Colegiul „Codreanu” va avea un reprezentant și a Olimpiada Națională de Matematică, prin elevul Justinian Sandu, clasa a VI-a, coordonat de profesoara Elena Micu.

La Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” s-au calificat doi elevi de la Colegiul „Codreanu” – Dragoș Pușcașu, din clasa a XII-a C, îndrumat de profesorul Valeriu Brașoveanu, și Alexandru Dragomir, din clasa a XI-a G, sub îndrumarea profesorului George Bogdan Dobrin.
Mihaela Iacob, din clasa a XII-a F (profesor Cristinel Vasile Grăjdeanu), este calificată pentru Olimpiada Națională de Istorie, iar Tudor Pagu, din clada a VIII-a (profesor Vlad Giurcanu), va reprezenta Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” la Olimpiada Națională de Informatică. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: