Google+
Home » Social » Episcopia Hușilor și Asociația „Provita” organizează „Marșul pentru viață”

Episcopia Hușilor și Asociația „Provita” organizează „Marșul pentru viață”

Episcopia Hușilor și Asociația “Provita” Vaslui organizează la sfârșitul săptămânii “Marșul pentru viață”, derulat sub genericul “Unic din prima secundă”, eveniment care își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului avorturilor.

Evenimentul va începe cu o serie de momente artistice și luări de cuvânt, iar apoi se se va porni în marș pe traseul Centrul Civic – Biserica “Sfântul Ioan” – intersecția Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piața Traian – Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ – Biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Centrul Civic.

“Am această convingere că fiecare dintre noi suntem «setați», programați – ca să folosesc un termen la modă, evitând intenționat unul specific bisericesc – să iubim viața. Suntem setați să tânjim pentru viață, să ne îndrăgostim de tot ceea ce ține de viața pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o fiecăruia în parte. Și de vrem, și de nu vrem, viața este un mare dar, de care ne bucurăm clipă de clipă. Dacă noi ne pronunțăm împotriva avortului, de fapt susținem viața. Nu interzicem «dreptul» nimănui. Suntem pro-viață”, a transmis episcopul Hușilor, PS Ignatie, într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Hușilor.

La nivelul județului Vaslui, “Marșul pentru viață” este organizat în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși și Primăria municipiului Vaslui. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: