Home / Administratie / (Facsimil) Să tot fii femeie de serviciu la Biblioteca din Bârlad: opt clase și leafă de 2.500 lei

(Facsimil) Să tot fii femeie de serviciu la Biblioteca din Bârlad: opt clase și leafă de 2.500 lei

de Simona MIHĂILĂ

Cine are carte, are parte de șomaj, dar cine o șterge de praf, ia leafă de lux. În România lumilor paralele, condusă de analfabeți și infractori și unde șpaga tocmai a fost ridicată la rang de tradiție culturală ce trebuie respectată, Bârladul nu putea face notă discordantă. Locuitori cu studii superioare fără loc de muncă sau plătiți cu umilitorul minimum pe economie avem! Oameni competenți care nici măcar nu pot visa să se înscrie la concursurile pentru posturile de bugetari, ocupate aproape fără excepție de beizadele, nepoți, cumetri, fini, amante, membri de partid – avem! Autorități răzbunătoare care pun frână investitorilor ce crează locuri de muncă avem! Străzi înfundate în noroaie avem! Gunoaie unde vezi cu ochii avem! Primărie săracă, înglodată în datorii avem! Pensionari militari cu pensii speciale puși în diverse posturi cheie prin oraș avem!

Iar în curând vom avea ce nimeni nu ar fi crezut vreodată: femei de serviciu cu opt clase (maximum liceu) plătite mult peste cât ar îndrăzni să se iluzioneze chiar și un licențiat iar, în unele cazuri, absolvenți de masterat. Cu precizarea că a doua categorie își câștigă pâinea la privat, în timp ce femeia de serviciu lucrează la stat.

În ședința Consiliului Local Bârlad, de vineri, consilierii municipali vor avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Boroș, proiect ce vizează stabilirea salariilor de bază ale funcțiilor contractuale din cadrul Bibliotecii ”Stroe S. Belloescu” Bârlad. Concret, urmează a fi bătute în cuie salariile de bază ale celor angajați în posturi de îngrijitor.

Din documentele atașate mapei de ședință aflăm că pentru postul de femeie de serviciu la biblioteca orașului sunt necesare studii medii, dar se acceptă și persoane care au doar școala generală, iar leafa este cuprinsă între 1.920 de lei și 2.468 de lei. Diferențele sunt date de vechime și gradul/treapta profesională.

Așadar, un debutant cu zero zile vechime în muncă primește cel mai mic salariu, respectiv 1.920 lei. Un debutant în funcția de îngrijitor la Biblioteca ”Belloescu”, dar care are vechime în muncă va fi plătit cu maximum 2.393 de lei (gradația 5).

Femeia sau femeile de serviciu (câte-or fi și câte-or să mai fie) de la bibliotecă ce au trecut de nivelul de debutant vor avea un salariu cuprins între 1.980 de lei (gradația 0) și 2.468 lei (gradația 5). Leafa aferentă gradației 4 la această treaptă este de 2.407 lei, pentru gradația 3 – 2.348 lei, pentru gradația 2 – 2.236 lei, iar pentru gradația 1 – leafa este de 2.129 lei.

About Simona Vasile

x

Check Also

De ce preia Urbana toate deșeurile reciclabile cu aceeași mașină?

Ciudățenii ale reciclării, la Bârlad! Locuitorii municipiului Bârlad sunt ...

Proiect european de 5,5 milioane de lei, implementat de Primăria Huși la spitalul din localitate

Un proiect de 5,5 milioane de lei va fi ...

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: