Home / Sport / Spectacol în Liga a IV-a de fotbal Vaslui

Spectacol în Liga a IV-a de fotbal Vaslui

Fotbalul este la el acasă în județul Vaslui, lucru care s-a văzut și weekendul trecut, când a avut loc etapa a 13-a a Ligii a IV-a. Plasa a fost scuturată de nu mai puțin de 31 de ori în cele șase partide disputate, o medie de peste cinci goluri pe meci. Se păstrează în continuare și suspansul în ce privește echipa care va triumfa la sfârșitul sezonului. Momentan arată că pot emite pretenții la cucerirea titlului Racova Pușcași, CSM FC Vaslui, AS Hușana Huși, Flacăra Muntenii de Sus și Atletic Club Bârlad. Între ocupanta primului loc și ocupanta locului cinci sunt doar opt puncte, în vreme ce liderul mai păstrează avans de un singur punct față de următoarea clasată, după ce a reușit doar o remiză.

Racova Pușcași a fost la un pas de a fi detronată, după ce a primit gol în prima repriză a deplasării de la FC Gârceni și a alergat după egalare aproape tot meciul. A reușit în cele din urmă să marcheze golul izbăvitor cu 10 minute înainte de fluierul final. În caz contrar, ar fi picat pe doi, pentru că CSM FC Vaslui a făcut încă un meci mare. Galben – verzii s-au distrat cu Sporting Bârlad, la pauză având deja 5 – 0. Nu au lăsat-o mai moale nici în partea secundă, mai marcând de trei ori, scor final 8 – 0. AS Hușana Huși a fost și ea în mare formă, ocupanta locului trei spulberând-o pe FC Rapid Brodoc, scor 7 – 0, după ce avea deja la pauză 4 – 0. Flacăra Muntenii de Sus și-a consolidat locul patru, după ce a trecut cu brio de un test de foc, în compania celor de la FC Vulturești, echipă care avea al doilea cel mai bun atac din campionat. După ce la pauză cele două echipe erau nedespărțite, scor 1 – 1, repriza a doua a fost și mai ofertantă în goluri. Muntenarii au fost mai lucizi și s-au impus în cele din urmă cu 3 – 2. De acest rezultat a profitat Atletic Club Bârlad, care a depășit-o pe FC Vulturești, grație victoriei obținute. Bârlădenii au făcut instrucție cu Juventus Fălciu și după ce aveau 2 – 0 la pauză au fost chiar mai incisivi în partea secundă. Cei din Fălciu au reușit golul de onoare, însă Atletic Club Bârlad a mai punctat de trei ori, scor final 1 – 5. Vitis Șuletea a învins-o pe ACS Moara Domnească, scor 3 – 0, rezultat foarte important în vederea calificării în play-off. Șuletenii și-au consolidat locul șapte, având trei puncte peste FC Rapid Brodoc, prima echipă de sub linie.

Pe primul loc în Liga a IV-a este Racova Pușcași, cu 31 de puncte. Completează podiumul CSM FC Vaslui, cu 30 de puncte și Hușana Huși, cu 28 de puncte. Urmează Flacăra Muntenii de Sus, cu 25 de puncte, Atletic Club Bârlad, cu 23 de puncte și FC Vulturești, cu 21 de puncte. Pe locul șapte se clasează Vitis Șuletea, cu 17 puncte. Pe opt și nouă se află FC 2007 Gârceni și FC Rapid Brodoc, cu 15, respectiv 14 puncte. Cu șanse mici de a evita play-out-ul și lupta pentru evitarea retrogradării sunt Sporting Bârlad, cu 8 puncte, ACS Moara Domnească și Juventus Fălciu, cu 6, respectiv 5 puncte.

La sfârșitul sezonului regulat (au mai rămas nouă etape) primele opt clasate vor participa în play-off. Există o miză pentru pozițiile fruntașe, care asigură dispute mai facile în această fază. Sferturile se programează pentru a avantaja echipele care au avut un parcurs mai bun în sezonul regulat. Astfel prima clasată va juca în dublă manșă cu ocupanta locului opt, locul doi va înfrunta locul șapte, locul trei se va duela cu ocupanta locului șase, iar cea mai disputată partidă pe hârtie este cea dintre echipele clasate pe locurile patru și cinci. Ultimele patru formatii vor evolua în play-out, pe aceleași considerente, cu avantajarea echipelor care au obținut performanțe mai bune în sezonul regulat. Locul 9 se va duela cu locul 12, în timp ce în cealaltă partidă din această fază se vor înfrunta ocupantele locurilor 10 și 11. Echipele clasate pe locurile 11 si 12 vor retrograda în Liga 5, iar ocupanta locului 10 va juca în barajul de menținere/promovare în Liga 4, împotriva echipei clasate pe locul trei în Liga a V-a. (George PROCA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: