Home / Administratie / Transportul gratuit pentru veterani continuă să fie o problemă nerezolvată

Transportul gratuit pentru veterani continuă să fie o problemă nerezolvată

Veteranii de război din județul Vaslui continuă să aibă problema cu asigurarea transportului gratuit.

Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a precizat că la orașe nu este nici o problemă cu transportul, ci numai în mediul rural: Am ridicat această problemă a transportului peste tot. Operatorii de transport nu mai completează documentele pentru decontare și iau veteranii de război din milă. Nu este o convenție între asociațiile de veterani și transportatori. Sunt cazuri în care șoferul microbuzului este și patron și au și ei nevoie de bani pentru salarii, piese de schimb etc.”.

Marin Costea, secretarul Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Vaslui, a spus că au venit biletele gratuite de transport pentru 2019. “Am primit mai repede biletele de transport pentru anul acesta, față de ceilalți ani. Biletele au fost distribuite veteranilor de război și văduvele veteranilor. Sperăm ca acestea să fie admise în continuare. Dacă pe transportul CFR nu avem nicio problemă, în cazul transportului auto firmele de transport călători un mai vin de trei ani pentru a verifica biletele de călătorie, în vedere decontării acestora de la bugetul de stat. În tot acest timp, nu vin la noi veterani de război care să reclame faptul că nu sunt luați de firmele auto”, a spus Marin Costea.

Veteranii de război și văduvele veteranilor primesc 12 bilete gratuite pe CFR și 24 bilete gratuite pe transportul auto. La această dată, în județul Vaslui mai trăiesc 580 de veterani de război, 20 de văduve de război și 2.200 văduve de veterani de război. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui votează în această săptămână bugetul general pe anul 2020

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Modernizarea străzii Decebal va intra în execuție din a doua jumătate a acestui an

Primăria Vaslui va începe în cursul acestui an lucrările ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: