Home / Social / Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 10 ani din Arsura bătut de mamă

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului de 10 ani din Arsura bătut de mamă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de 10 ani, din comuna Arsura, care ar fi fost bătut de propria mamă, după ce o înregistrare video cu agresiunea a apărut în mediul on-line.

“Din materialul de presă a rezultat faptul că o mamă din județul Vaslui și-a snopit în bătaie băiețelul de 10 ani pentru că ar fi pierdut două suzete. Copilașul a încasat lovitură cu lovitură, iar la scenele de violență a asistat tatăl care a filmat grozăvia. La bătaie a asistat și mezinul familiei care plâns în hohote ca frățiorul lui să fie lăsat în pace. Incidentul șocant a avut loc în casa familiei. Cei trei copii au fost luați, vineri, din familie de reprezentanții instituției și duși într-un centru special de protecție pentru minori. Băiețelul de 10 ani, care a fost bătut, este din prima căsătorie a femeii, care este din Republica Moldova. Pentru că minorul este cetățean moldovean, va fi anunțat și Consulatul, care urmează să stabilească dacă băiatul va rămâne într-un centru din România sau va fi dus în Republica Moldova. Cuplul are trei copii cu vârste de 10 ani, 2 ani și 1 an.”, precizează un comunicat de presă transmis ieri de Avocatul Poporului, care citează un articol apărut în mass media.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 22 și 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Totul s-a aflat după ce, sătul să fie înjurat și lovit, bărbatul de 29 de ani a reclamat-o la poliție pe concubina lui. Pe timpul anchetei, au ieșit la iveală informații cutremurătoare. Tanăra de 30 de ani consuma alcool își maltrata și fiul mai mare, în vârstă de 10 ani, provenit dintr-o altă relație. Omul a filmat mai multe scene de o violență ieșită din comun, în care femeia își lovea băiatul fără milă sau îl obliga să se dezbrace de chiloți. Fără să stea pe gânduri, autoritățile i-au luat pe cei trei frați din familie. Despre bătăile cu sălbăticie pe care le administra băietelului, mama violentă le-a explicat autoritătilor că reprezintă ”educatie” și că în felul acesta îl putea ”convinge” pe copil să învețe. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: