Home / Administratie / Consiliul Local Vaslui a aprobat registrul local al spațiilor verzi

Consiliul Local Vaslui a aprobat registrul local al spațiilor verzi

Consiliul Local (CL) Vaslui a adoptat, ieri, într-o ședință de îndată, registrul local al spațiilor verzi. La nivelul municipiului Vaslui, registrul spațiilor verzi însumează 293 hectare de teren, care au fost împărțite în 355 de parcele.

Pentru elaborarea registrului s-a realizat o bază de date care asigură următoarele informații referitoare la spațiile verzi: amplasamentul, suprafața, categoria de folosință, specii de arbori, evaluarea gradului de întreținere. La realizarea registrului local al spațiilor verzi s-au parcurs mai multe etape: inventarierea terenurilor, constituirea unui sistem informațional specific și elaborarea hărții digitale și a documentației spațiilor verzi.

“Aplicația informatică permite vizualizarea în timp real de la distanță, sau local, a parcelelor de spații verzi și are potențial pentru a fi dezvoltată ulterior și pentru alte tipuri de utilități urbane, fiind folosită ca suport pentru rețele edilitare, mobilier urban, marcaje, semne de circulație etc. Registrul spațiilor verzi va determina o bună gestionare a potențialului spațiilor verzi din municipiul Vaslui cu implicații asupra siguranței și calității vieții, asigurând crearea unui sistem de monitorizare a spațiilor verzi și a terenurilor degradate ce pot fi recuperate ca spații verzi în vederea asigurării factorilor de mediu și stării de sănătate a populației”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Registrul local al spațiilor verzi din municipiul Vaslui a fost elaborat de către SC Eterra Map SRL Târgoviște, firmă care a realizat același tip de lucrare și în orașele Iași, Pitești, Satu Mare, Drobeta Turnu Severin, Tulcea, Onești etc. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul, al 15-lea județ din țară la atragerea fondurilor europene în anul 2018

5,22 milioane euro. Aceasta este ...

49 de UAT-uri din județul Vaslui vor primi bani la echilibrarea bugetelor locale

de Dănuț CIOBANU Repartizarea către ...

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: