Home / Invatamant / Cum au înțeles niște copii din Vaslui, să marcheze Ziua Internațională a Fericirii
Foto: Emilian Mitrea

Cum au înțeles niște copii din Vaslui, să marcheze Ziua Internațională a Fericirii

Gest impresionant al unui grup de copii de la Școala ”Mihai Eminescu” (Școala nr. 6) din Vaslui. Ieri, de Ziua internațională a fericirii, la ieșirea de la orele de curs, mai mulți elevi ai acestei școli s-au gândit să facă fericite niște suflete mai puțin norocoase. Așa că au scos din ghiozdănele laptele și cornul primite la școală în ziua respectivă și le-au aliniat pe soclul de ciment din spatele unui bloc din Crucea Gării, în vecinătatea sediului Finanțelor Publice Vaslui.

Micuții au aranjat produsele cu grijă, în așa fel încât cei care ar fi avut nevoie de ele, să înțeleagă că nu au fost aruncate, și că gustarea le este oferită din inimă. Imaginile acestui gest generos au fost surprinse de fotograful vasluian Emilian Mitrea, care ne-a și pus la dispoziție fotografiile.

Ziua de 20 martie 2019 marchează celebrarea Zilei Internaționale a Fericirii, o sărbătoare instituită în 2012 printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Data de 20 martie a fost aleasă pentru că ea coincidea cu echinocțiul de primăvară. Acesta este un fenomen resimțit pe plan universal, care are loc atunci când soarele se află exact pe ecuatorul ceresc.

Sărbătoarea a devenit oficială pe 28 iunie 2012, iar modurile recomandate de a celebra această zi erau activitățile cu caracter educațional și de creștere a gradului de conștientizare asupra conceptului. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: