Home / Social / ”Luna plantării arborilor”, marcată de Direcția Silvică Vaslui printr-o acțiune de împădurire la Băcești

”Luna plantării arborilor”, marcată de Direcția Silvică Vaslui printr-o acțiune de împădurire la Băcești

Direcția Silvică Vaslui marchează în această perioadă, așa cum, de altfel, o face în fiecare an, ”Luna plantării arborilor”, prin acțiuni de împădurire în perimetre bine stabilite, unul dintre acestea fiind și fosta pepinieră de puieți din cadrul Ocolului Silvic Băcești. La activitate au participat, pe lângă silvicultori, și elevi de la școala din comună, precum și angajați de la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Inspectoratul Județean de Jandarmi și muncitori sezonieri.

Luna plantării arborilor” a reunit, și în acest an, sute de copii, tineri, muncitori și angajați de la diverse instituții ale statului în mijlocul naturii, la activități de împădurire a terenurilor defrișate sau a căror destinație a fost schimbată. Un exemplu în acest sens a fost în cadrul Ocolului Silvic Băcești, unde, pe amplasamentul fostei pepiniere de puieți, s-au plantat mii de puieți din speciile stejar, arțar, frasin și paltin. La împădurirea celor trei hectare de teren, au participat și 47 de elevi de la Școala Băcești, 15 jandarmi din Vaslui și Negrești, precum și majoritatea angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui.

Suntem în campania de primăvară a «Lunii plantării arborilor», așa cum generic este definită perioada 15 martie – 15 aprilie. Pentru acest an, sunt de împădurit integral 70 de hectare, din care 50 ha programate pentru plantarea de puieți în această primăvară, le-am realizat în cea mai mare parte. Evident că vom continua astfel de activități și în anii viitori atâta timp cât purtăm uniforma pe care cu cinste o îmbrăcăm în fiecare zi”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

La finalul activității, elevii au primit din partea silvicultorilor calendare și pixuri ecologice ca semn de apreciere pentru munca desfășurată. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: