Home / Social / Participare modestă, la manifestările dedicate fiului Bârladului, domnitorul Alexandru Ioan Cuza

Participare modestă, la manifestările dedicate fiului Bârladului, domnitorul Alexandru Ioan Cuza

de Mihaela NICULESCU

Puțini bârlădeni au fost prezenți ieri în Piața Civică, pentru a-l omagia pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, de la a cărui naștere s-au împlinit 199 de ani. Evenimentul a fost organizat, ca de obicei, de Societatea de Științe Istorice și Primăria Bârlad, în colaborare cu garnizoana militara din oraș.

Timp de o jumătate de oră, în zona centrală traficul a fost închis, pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții civilizate. După ceremonialul religios la care au participat doar preoții Vasile Lăiu, protopop de Bârlad și Vasile Acostioaei, paroh la Biserica „Sf. Dumitru”, au luat cuvântul prof. Oltea Rășcanu Gramaticu, președinta Societății de Științe Istorice, și primarul Dumitru Boroș. Pe repede înainte a avut loc și ceremonialul militar, dar și depunerea de coroane. La final, cei prezenți la statuia domnitorului Cuza, din centrul orașului, au urmărit parada militară. Sceneta actorilor Teatrului „Victor Ion Popa” nu a mai făcut parte din program și nici Hora Unirii, așa cum fusese anunțat anterior.

Printre cei prezenți s-au aflat câțiva consilieri locali PNL, alături de consilierul independent Bogdan Sârbu. Din păcate, nici directorii de instituții care au participat anul trecut la manifestările dedicate domnitorului Unirii nu au mai fost prezenți ieri.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: