Home / Administratie / Primarii și secretarii din județ, instruiți pentru pregătirea alegerilor europarlamentare

Primarii și secretarii din județ, instruiți pentru pregătirea alegerilor europarlamentare

Primarii și secretarii comunelor din județul Vaslui au participat ieri la o ședință de instruire pentru pregătirea alegerilor europarlamentare de la sfârșitul lunii mai, ocazie cu care prefectul le-a solicitat acestora să se implice pentru buna desfășurare a scrutinului.

“Pentru ca alegerile europarlamentare să se desfășoare în cele mai bune condiții și fără incidente, avem nevoie de sprijinul și de implicarea dumneavoastră. Va urma o perioadă plină, în care trebuie să puneți la punct toate detaliile legate de organizare, începând cu amenajarea spațiilor pentru secțiile de vot. Vă rog să acordați sprijin tuturor instituțiilor implicate în organizarea alegerilor și să țineți permanent legătura cu Instituția Prefectului, pentru orice problemă pe care o aveți”, a transmis Eduard Popica, prefectul județului Vaslui.

La instruire au participat și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituții care asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

De asemenea, AEP va asigura, cu sprijinul STS, aplicația, echipamentele și serviciile informatice utilizate de Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votării. Operatorii de calculator vor asigura înregistrarea video-audio neîntreruptă a operațiunilor efectuate de către membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru numărarea voturilor. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: