Home / Administratie / Program ambițios – Primăria Vaslui are un program de încasări din taxe și impozite de 28 milioane lei

Program ambițios – Primăria Vaslui are un program de încasări din taxe și impozite de 28 milioane lei

de Dănuț CIOBANU

Primăria Vaslui este în grafic cu încasarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2019. Pentru luna ianuarie, Serviciul Financiar a realizat programul de încasări fixat de 2,2 milioane de lei, iar pentru luna februarie a încasat 2,7 milioane de lei. Cum pentru luna martie programul de încasări se ridică la 8 milioane de lei, municipalitatea face un apel la cetățeni să își achite taxele și impozitele la bugetul local.

Persoanele fizice și juridice care vor achita integral impozitele locale în primul termen de plată, beneficiază de o bonificație financiară de 10%. La această dată, Primăria Vaslui are înregistrate 50.000 de roluri pentru persoanele fizice și 2.850 roluri pentru persoanele juridice.

“În total, pentru acest an am prognozat încasări de 28 milioane de lei din taxe și impozite. Primul termen de plată fără penalități este până în data de 1 aprilie. Acest termen se prelungește pentru că ultima zi din luna martie nu este lucrătoare. Al doilea termen de plată este data de 30 septembrie 2019″, a spus Eugen Boț, director economic în cadrul Primăriei Vaslui.

Contribuabilii pot achita obligațiile fiscale și prin plata cu autentificare pe ghișeul.ro. Contribuabilul își poate cunoaște electronic suma de plată, iar dacă dispune de un card bancar valabil poate face plata din fața unui calculator. De asemenea, la Serviciul Financiar se poate achita cu card bancar prin intermediul P.O.S.

“Noi avem un punct de lucru și la Centrul de Afaceri Vaslui, unde se pot plăti taxele și impozitele locale. Vrem să deschidem o casierie și în Cartierul 13 Decembrie și căutăm o locație în acest sens. La sediul Primăriei Vaslui avem deschise patru ghișee pentru plata impozitelor locale. Avem un program ambițios de încasări din taxe și impozite. Apelăm la contribuabili să își achite obligațiile fiscale pe care le au la bugetul local așa cum au făcut-o în fiecare an, iar pentru acest lucru le mulțumim. Aceste sume se întorc către comunitatea locală”, a mai spus Eugen Boț.

Care este cuantumul impozitelor?

Primăria Vaslui a decis ca taxele și impozitele locale pentru anul 2019 să rămână la nivelul celor din anul trecut.

Taxele și impozitele locale au fost indexate doar cu un procent de 1,3% care reprezintă rata inflației pe anul 2017. Pentru anul 2019 se ia în considerare rata inflației care a fost în vigoare la data de 31 decembrie 2017.

Taxele și impozitele locale constau în impozite pe clădiri, teren, transport, amenzi, chirii și concesiuni, taxe de firmă și publicitate, alte impozite și taxe locale.

Astfel, pentru un apartament cu trei camere cu o suprafață de peste 80 de metri pătrați impozitul este de 200 lei/anual.

Pentru un hectar de teren intravilan din zona A impozitul anual este de 8.416 lei, pentru un hectar de teren din zona B impozitul este de 5.871 lei, pentru un hectar din zona C impozitul este de 3.717 lei, iar pentru un hectar din zona D un hectar este de 1.964 lei.

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: