Home / Social / Veste bună pentru șoferii vasluieni꞉ își pot cumpăra mai ușor un autoturism nou prin Programul “Prima mașină”

Veste bună pentru șoferii vasluieni꞉ își pot cumpăra mai ușor un autoturism nou prin Programul “Prima mașină”

Cea mai importantă condiție pe care trebuie să o respecte cei care doresc să își achiziționeze o mașină este să aibă un avans de minimum 5 % din prețul total de achiziție, preț care nu poate să fie mai mare de 59.500 lei. Pe lângă facilitățile pe care le oferă deja pentru cumpărarea autoturismelor clasice, vasluienii pot primi bani de la Guvern și pentru împrumuturile contractate pentru cumpărarea autoturismelor hibrid, electric hibrid și pur electric.

Vasluienii care plănuiesc să-și cumpere o mașină nouă trebuie să știe că beneficiază de condiții mai simple prin programul guvernamental de înnoire a parcului auto, «Prima mașină».

Sunt însă câteva condiții esențiale: autoturismul trebuie să fie nou, beneficiarul să aibă cel puțin 18 ani și să nu înregistreze restanțe la plata taxelor sau a ratelor bancare. Există și o limită în ceea ce privește prețul: mașina nu trebuie să coste mai mult de 59.500 lei, astfel că oferta de pe piață e una suficient de bogată pentru cei interesați. Mai exact, pot fi achiziționate mașini mici, de segment B, mașini de oraș, până în 4, 5 metri, capacitate a portbagajului de 300 de litri, iar motorizările care se încadrează în această sumă sunt cele pe benzină.

Vasluienii care vor să fie în pas cu moda eco pot alege autoturismele cu sistem de propulsie hibrid, la care prețul de achiziție nu poate depăși suma de 119.000 lei, sau mașini electrice hibrid și pur electrice, al căror preț nu trebuie să depășească 178.500 lei. În aceste cazuri, și avansul pe care trebuie să îl pregătească este mai mare: cel puțin 25% pentru mașinile hibrid, respectiv 30% pentru autoturismele electrice.

O mașina sută la sută electrică are o autonomie de 300 km, se poate încărca într-o oră și jumătate și are 0 emisii poluante, însă această gamă nu este una deloc căutată de șoferi, potrivit consilierilor de vȃnzări auto.

Vasluienii care se visează deja șoferi de mașină nouă trebuie să știe că, prin intermediul programului «Prima mașină», sunt acordate credite cu o dobândă formată din indicatorul ROBOR la 6 luni, la care se adaugă o marjă de cel mult 3% sută pe an, adică 6,31% în acest moment.

Autoritățile speră ca prin acest program să oprească importul mașinilor vechi și poluante. În 2018, au fost înmatriculate peste 470.000 de mașini la mâna a doua și 130.000 noi. Acest lucru a făcut ca parcul auto din România să depășească pragul de 8 milioane. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: