Home / Administratie / A ajuns asfaltul și în zona fostului ghetou din Bârlad

A ajuns asfaltul și în zona fostului ghetou din Bârlad

După zeci de ani, se toarnă asfalt, în sfârșit, în zona fostului ghetou bârlădean din strada Vasile Pârvan. Marți, o echipă de la SC Reiser s-a apucat de treabă pe aleea dintre Casa Sturdza și blocul G1, dezafectat. În urma săpăturilor, muncitorii au găsit bordurile vechi îngropate în asfaltul turnat cu zeci de ani în urmă.
Într-o săptămână aleea menționată va fi lărgită și asfaltată ca la carte, așa cum merită cetățenii din acea zonă, care nu au nicio vină că fantoma ghetoului mai bântuie încă.
„Echipa noastră lucrează în aceste zile la lărgirea părții carosabile a aleii care duce spre blocul G1, astfel încât să permită accesul în siguranță a două mașini simultan. Dacă aleea avea 3,5 metri, de-acum va fi de 5 metri lățime. Vom construi și trotuare, de o parte și de alta a aleii, delimitate cu borduri mari. Am intervenit și la curba spre dreapta, pe care am lărgit-o, la colțul Casei Sturdza”, a declarat, pentru Est News, Adriana Ursu – director al SC Reiser SA.

Obiectivul la care se lucrează acum are o suprafață de 350 mp, iar lucrările se ridică la valoarea de aproximativ 80.000 de lei. Este doar o parte dintr-o investiție mai mare, pe care consilierii bârlădeni au aprobat-o pentru următoarea perioadă. Este vorba despre asfaltarea și amenjarea parcării situate în continuarea aleii la care se lucrează acum. Această investiție ar trebui realizată luând în considerare faptul că în apropiere va fi redată circuitului cultural Casa Sturdza, unde a funcționat până acum câțiva ani Muzeul Colecțiilor și care va adăposti un muzeu de artă modernă, cu lucrările maestrului Corneliu Vasilescu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui votează în această săptămână bugetul general pe anul 2020

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Modernizarea străzii Decebal va intra în execuție din a doua jumătate a acestui an

Primăria Vaslui va începe în cursul acestui an lucrările ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: