Home / Administratie / Fosta Unitate Militară din Vaslui, ”defrișată” de zeci de arbori. Iată ce vor găzdui cele 17 hectare de teren de aici

Fosta Unitate Militară din Vaslui, ”defrișată” de zeci de arbori. Iată ce vor găzdui cele 17 hectare de teren de aici

Autoritățile locale din Vaslui au intrat ”în forță” în vegetația și arborii din incinta fostei unități militare pe teritoriul căreia vor fi construite mai multe edificii sociale, precum și parcuri pentru recreere. În sprijinul angajaților de la Goscom au venit și cei de la Direcția Silvică, care se ocupă de tăierea plopilor care creau disconfort locuitorilor din zonă.

Fosta unitate militară din zona Cartierului 13 Decembrie din Vaslui începe să iasă, încet-încet, la lumină. Preluat în cursul anului trecut de la Ministerul Apărării Naționale, terenul de peste 17 hectare este acum curățat de vegetația uscată, precum și de o mare parte din arborii aflați în incintă. Este vorba în special de plopii de la periferie, în care se cuibăresc, de regulă, ciorile care creează disconfort locuitorilor din zonă.

Pentru această operațiune, s-a apelat la sprijinul Direcției Silvice Vaslui, care dispune de utilaje și personal calificat. Este o acțiune de durată pentru eliberarea terenului, ținând cont de suprafața foarte mare a fostei unități militare”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Autoritățile locale vor apela la experți pentru a veni cu soluții în ceea ce privește dezvoltarea zonei. Ulterior, pe ceea ce vor propune specialiștii, primăria va pune în dezbatere publică întregul proiect. Însă, așa după cum este prevăzut și în protocolul de predare-primire a amplasamentului semnat între autoritățile vasluiene și MApN, terenul va putea fi folosit pentru construirea de edificii sociale, precum și pentru amenajarea de parcuri pentru recreere. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Consiliul Local Vaslui votează în această săptămână bugetul general pe anul 2020

Bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2020 prevede la capitolul ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Modernizarea străzii Decebal va intra în execuție din a doua jumătate a acestui an

Primăria Vaslui va începe în cursul acestui an lucrările ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: