Home / Sport / Racova Pușcași este în pericol de a pierde fotoliul de lider

Racova Pușcași este în pericol de a pierde fotoliul de lider

Etapa a 14-a programează un derby de foc, între ocupantele locurilor unu și trei în Liga a IV-a de fotbal Vaslui. Racova Pușcași va primi vizita celor de la AS Hușana Huși, meci care poate duce la schimbarea configurației podiumului, în cazul în care cei din Pușcași nu înving. În cazul unei înfrângeri aceștia ar putea pica până pe trei. O remiză nu este suficient pentru aceștia deoarece ocupanta locului doi, CSM FC Vaslui, e la doar un punct în urmă.

Racova Pușcași a pierdut două puncte din avansul față de urmăritoare etapa trecută, când în mod surprinzător a reușit doar o remiză în deplasarea de la FC Gârceni. Hușana Huși a defilat în schimb, reușind să învingă cu 7 – 0 pe FC Rapid Brodoc. Hușenii au fost mai buni în confruntarea directă cu Racova Pușcași, din etapa a treia a campionatului, când s-au impus fără prea mari emoții, scor final 3 – 1, după ce aveau 1 – 0 la pauză. În ciuda faptului că au obținut cu trei puncte mai puțin, cei de la Hușana stau mai bine atât în atac, cât și în apărare. Au marcat 36 de goluri, cu patru mai multe decât adversarii din weekend. În apărare diferența e și mai clară. Cu doar șapte goluri primite, aproape de trei ori mai puține decât cei de la Racova Pușcași, hușenii refuză pur și simplu să piardă, fiind învinși o singură dată în campionat.

CSM FC Vaslui ar putea urca pe prima poziție, chiar și cu o remiză în deplasarea de la FC Rapid Brodoc, doar dacă Racova Pușcași pierde cu Hușana Huși. Asta pentru că la egalitate de puncte galben – verzii beneficiază de un golaveraj mai bun, ei având atât cel mai bun atac din campionat, cu 44 de goluri marcate, cât și cea mai bună apărare, învinsă de doar șase ori.

Flacăra Muntenii de Sus ar putea egala formația hușeană dacă va învinge pe FC Gârceni, însă ar rămâne tot pe patru, datorită golaverajului inferior. Ar putea însă și pica pe cinci, dacă pierde, iar Atletic Club Bârlad va obține victoria cu Vitis Șuletea. Cu rezultatele potrivite, bârlădenii s-ar putea apropia la două puncte de podium, cu care au cochetat de altfel etape bune.

FC Vulturești, echipă care practică un fotbal spectaculos și a pus în mai multe rânduri probleme echipelor de calibru, are nevoie de o victorie în deplasare la Moara Domnească, pentru a nu se distanța și mai mult de primele locuri. Momentan este pe locul șase, care i-ar aduce în play-off ca adversar ocupanta locului trei, un duel extrem de dificil.

Sporting Bârlad are nevoie ca de aer de o victorie cu Juventus Fălciu, pentru a mai păstra ceva speranțe că va ieși din subsolul clasamentului. Momentan este la șapte puncte de locul opt, ultimul care duce în play-off.

Pe primul loc în Liga a IV-a este Racova Pușcași, cu 31 de puncte. Completează podiumul CSM FC Vaslui, cu 30 de puncte și Hușana Huși, cu 28 de puncte. Urmează Flacăra Muntenii de Sus, cu 25 de puncte, Atletic Club Bârlad, cu 23 de puncte și FC Vulturești, cu 21 de puncte. Pe locul șapte se clasează Vitis Șuletea, cu 17 puncte. Pe opt și nouă se află FC 2007 Gârceni și FC Rapid Brodoc, cu 15, respectiv 14 puncte. Ultimele în clasament sunt Sporting Bârlad, cu 8 puncte, ACS Moara Domnească și Juventus Fălciu, cu 6, respectiv 5 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: