Home / Administratie / Ședință extraordinară a CJ Vaslui, pentru echilibrarea bugetelor locale

Ședință extraordinară a CJ Vaslui, pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Județean (CJ) Vaslui convoacă pentru luni, 25 martie 2019, o ședință extraordinară pentru distribuirea sumelor de echilibrare a bugetelor unităților administrativ teritoriale. Pe ordinea de zi a ședinței este un singur punct: “Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unitățile administrativ-teritoriale ale județului Vaslui a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe anul 2019 și estimările pentru anii 2020-2022″.

În aceste zile, la CJ Vaslui au loc consultări cu reprezentanții primăriilor, pentru a vedea care este necesarul de finanțare pentru fiecare comunitate. După aprobare proiectului privind echilibrarea bugetelor locale, hotărârea va fi transmisă la ANAF și urmeză ca fiecare UAT să își primească sumele aferente. Ulterior, CJ Vaslui va începe întocmirea bugetului județului pentru acest an. De asemenea, în paralel, UAT-urile vor putea să își realizeze bugetele dispunând de sumele repartizate de CJ Vaslui, de către ANAF și sumele realizate din venituri proprii.

În acest an, CJ Vaslui repartizează din impozitul pe venit cota de 17,5% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor.

Din impozitul pe venit județul Vaslui primește suma de 32.349 mii lei, din care bugetul CJ Vaslui primește 16.082 mii lei, iar UAT-urile 16.267 mii lei.

Din cotele defalcate din taxa pe valoarea adaugată județul Vaslui a primit 445.563 mii lei, din care bugetul CJ Vaslui primește 173.122 mii lei, iar UAT-urile 272.439 mii lei. De asemenea, județul Vaslui primește pentru drumurile județene și comunale o sumă totală de 20.398 mii lei, fonduri care vor fi repartizate de către CJ Vaslui pentru fiecare UAT. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bradul din centrul Vasluiului prinde contur. De Moș Nicolae, orașul va fi plin de luminițe

Pomul de Crăciun pregătit de ...

Case abandonate și monumente istorice, ruine în centrul Bârladului

Supraimpozitarea imobilelor părăsite sau neglijate ...

Ultimul Târg de Crăciun pentru vechile căsuțe din lemn, la Bârlad

Căsuțele din lemn, achiziționate de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: