Home / Invatamant / (VIDEO) Bravo lor! Liceenii implicați în ambițiosul proiect „Motto You” fac cinste Bârladului!

(VIDEO) Bravo lor! Liceenii implicați în ambițiosul proiect „Motto You” fac cinste Bârladului!

de Mihaela NICULESCU

Nu se dau bătuți, chiar dacă este greu. Liceenii înscriși în proiectul „Motto You” Romania, ce promovează valorile culturale locale, au încredere în ei și vor să dovedească faptul că se poate să îți ajuți comunitatea prin intermediul talentelor ei.
Recent, au reușit să capteze atenția publicului, când trupa feminină de percuție „Drummers” (parte a proiectului) a evoluat pe scena teatrului bârlădean, alături de Mihai Trăistariu și alți elevi talentați din Bârlad, interpreți de muzică și dansatori. În urma acestui spectacol caritabil, organizat de „Motto You”, s-au strâns puțini bani, 900 de lei, dar asta nu îi împiedică pe talentații liceeni să persevereze.
„A fost un început. Totul e greu la început, dar am încredere în puterea acestor minunați elevi, că vor reuși să se descurce, astfel încât să își ducă la capăt toate planurile frumoase pe care le au”, ne-a declarat Michael Marshall, românul stabilit în Scoția, care a avut inițiativa implementării unui proiect inspirațional într-unul din orașele Moldovei.

 

 

Membrii proiectului „Motto You” vor să atragă atenția asupra demersului lor de promovare a artiștilor locali și încearcă să atragă fonduri – donații și sponsorizări – cu care să ajute artiștii locali, inclusiv trupa „Drummers”.
„Avem nevoie de costume, de mai multe tobe, pentru că suntem 12 fete și avem deocamdată doar șapte tobe. Avem nevoie de multe alte investiții, cu care să ne punem la punct dotarea. Nu avem bani, dar dorim să îi câștigăm prin munca noastră, organizând spectacole, inclusiv în scopuri caritabile. Vom demonstra publicului că merităm să fim ajutați și la rândul nostru vom ajuta”, a precizat, pentru Est News, Paula Căpriță, una dintre componentele trupei.
Foarte mulți liceeni înscriși în proiect sunt elevi cu studii muzicale, elevi care cunosc cel puțin un instrument, elevi creativi, cu foarte multă disponibilitate de a lucra în afara orelor de curs.

Unul dintre planurile pe care le au acești elevi este înființarea la Bârlad a unui festival național al teatrului pentru elevi. De asemenea, au în vedere scrierea și punerea în scenă a unei piese de teatru, în care alături de liceeni să joace și profesorii lor. În acest fel vor putea fi puse în valoare calitățile literare și artistice ale acestor elevi cu frumoase preocupări extrașcolare, talentul regizoral, precum și cel muzical, unii dintre ei intenționând să compună piese muzicale și chiar să le interpreteze.
Echipa de liceeni bârlădeni a demarat acest proiect special în urmă cu un an, cu dorința de a populariza pe plan național artiștii valoroși din Bârlad și comunele învecinate. De atunci și până acum au lucrat în studioul de producție găzduit de Liceul „Mihai Eminescu” și continuă să creeze cu pasiune filme de prezentare, muzică pe calculator, dar și evenimente. Sunt plini de exuberanță și cred că în scurt timp vor reuși să se impună prin acest proiect în comunitatea din care fac parte, dar și în țară.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui a primit 4,2 milioane de lei pentru programul “Cornul și laptele”

Județul Vaslui a primit 4,2 ...

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

%d blogeri au apreciat: