Google+
Home » Social » 25 de tineri instituționalizați din județ, ajutați să devină independenți și responsabili financiar

25 de tineri instituționalizați din județ, ajutați să devină independenți și responsabili financiar

Un număr de 25 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani, aflați în sistemul de protecție al copilului din județul nostru, participă la un program educațional intitulat „R€sponsABIL”, dedicat dezvoltării independenței și responsabilității financiare în rândul tinerilor instituționalizați. Scopul programului, coordonat de Asociația ”The Social Incubator”, este de a facilita integrarea socio-profesională a tinerilor care pleacă din sistemul DGASPC Vaslui.

Proiectul în care au fost incluși cei 25 de tineri se desfășoară în perioada martie-mai 2019 și constă într-o serie de activități de educație financiară susținute de către profesioniști în domeniu și vizite exploratorii la companii locale cu potențial de angajare. De asemenea, beneficiarii programului vor primi și sprijin concret pentru găsirea de locuri de muncă salarizate, prin activități de consiliere vocațională și dezvoltare de abilități interpersonale.

În centrul tuturor activităților pe care le organizăm la Asociația The Social Incubator se află educația. Ea este cheia dezvoltării și integrării socio-profesionale a tinerilor, iar educația financiară, în particular, este esențială pentru dezvoltarea independenței lor pe termen lung. Așadar, suntem foarte mândri de programul pe care îl dezvoltăm și avem toată încrederea că inițiativele dezvoltate prin acest parteneriat vor avea un impact semnificativ în viețile tinerilor vulnerabili”, susține directorul executiv al Asociației ”The Social Incubator”, Adriana Preda.

Asociația este o organizație non-profit, înființată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care au creat o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor marginalizate din punct de vedere economic sau social, cum ar fi tineri din centre de plasament, femei în situații de risc, vârstnici. Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate, prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: