Home / Social / Băiețelul de un an din Emil Racoviță, surprins de un incendiu în locuință, a murit

Băiețelul de un an din Emil Racoviță, surprins de un incendiu în locuință, a murit

Copilul din localitatea Emil Racoviță (Dănești), surprins de flăcări în timp ce era singur în casa care luase foc de la instalația electrică, a murit la spitalul din București unde fusese dus în stare gravă cu un avion de pe aeroportul din Bacău. Familia a primit ajutorul rudelor și al autorităților pentru a-l putea înmormânta pe micuț.

Cu prognostic rezervat încă de la transferul său la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, având în vedere arsurile grave suferite pe 50% din suprafața corpului și, mai ales, afecțiunile de la nivelul căilor respiratorii, băiețelul din localitatea Emil Racoviță nu a mai putut fi salvat de medici. Vestea morții micuțului cu puțin înainte de a împlini vârsta de un an a căzut ca un trăsnet peste familia săracă și așa lovită de soartă, în condițiile în care a rămas fără casă, haine și chiar documente, inclusiv certificate de naștere. Din păcate, mama și bunica nu au mai reușit să-l vadă pe micuț măcar pentru ultima dată, fiind băgat direct în sicriul închis de cei de la morgă, cu hainele alături.

Ne-a costat opt milioane (n.red- de lei vechi) numai sicriul. Ne-a ajutat primăria cu transportul de la București, un frate de-al meu s-a ocupat de ceea ce înseamnă cheltuielile cu înmormântarea, iar nănuțul copilului a făcut praznicul. Ne-a rămas o durere mare în suflet pe care nu știu cum putem să o acoperim”, ne-a declarat Elena Moroșanu, bunica copilului.

Băiețelul mort în urma arsurilor suferite în incendiu ar fi împlinit, pe 22 martie, vârsta de un an. Copilul a fost născut acasă, moșit chiar de bunica sa, după ce, anterior, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui i-ar fi refuzat internarea, trimițând-o pe gravidă acasă. Cu două săptămâni înainte de incident, mama copilului a fost lovită în burtă și în zona genitală de concubin, provocându-i acesteia un traumatism. Femeia a scos certificat medic-legal, atașat la plângerea făcută la Poliție, instituție care a deschis la acea vreme dosar penal pe numele agresorului pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: