Home / Social / Campania „Vestă pentru o viață”, derulată vineri la Vetrișoaia, în parteneriat cu politiști moldoveni

Campania „Vestă pentru o viață”, derulată vineri la Vetrișoaia, în parteneriat cu politiști moldoveni

Polițiști rutieri vasluieni, împreună cu polițiști din Republica Moldova și autorități locale ale comunei Vetrișoaia, au împărțit vineri veste reflectorizante locuitorilor din comuna Vetrișoaia.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul Rutier Vaslui au primit în vizită zilele acestea o delegație cu polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova. Împreună cu aceștia, polițiștii vasluieni derulează campania „O vestă pentru o Viață ce urmărește reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate persoane care folosesc pentru deplasare drumurile județene sau naționale și nu sunt echipate corespunzător.

Polițiștii rutieri vasluieni, cu sprijinul colegilor de la Murgeni și al Primăriei Fălciu, au distribuit pe 15 martie nu mai puțin de 500 de veste reflectorizante persoanelor din mediul rural. Vestele au fost donate de Primăria Comunei Fălciu și au fost dăruite persoanelor care se deplasau pe drumurile publice folosind căruțe, pe biciclete sau în calitate de pietoni.

Vineri, delegația de polițiști vasluieni, însoțiți de omologii lor din Republica Moldova, au fost invitații Primăriei Vetrișoaia ocazie cu care, însoțiți de reprezentanții autorităților locale au organizat o întâlnire cu locuitori ai comunei la Căminul Cultural prilej cu care acestora le-au fost prezentate prevederile legale în vigoare și sfaturi care să îi ajute să nu devină victime ale evenimentelor rutiere. Discuțiile preventive pe teme rutiere s-au purtat și cu tinerii care urmează cursurile Liceului „Petru Rareș” Vetrișoaia și care s-au arătat încântați de prezentările polițiștilor din cele două țări. Mulți și-au exprimat dorința de a deveni polițiști la finalizare studiilor.

Primii care au beneficiat de vestele reflectorizante donate Primăria Vetrișoaia au fost locuitorii și persoanele care au tranzitat satul Vetrișoaia, urmând ca activitățile campaniei să se extindă și la satul Bumbăta. Până în acest moment, în cadrul campaniei, au fost distribuite peste 8.000 de veste reflectorizante, campania urmând a fi derulată în toate comunele din județul Vaslui.

Prefectul s-a întâlnit cu o delegație de polițiști din Republica Moldova

Cu aceasta ocazie, prefectul Eduard-Andrei Popica și subprefectul Mircea Gologan s-au întâlnit cu ofițerii din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) din Republica Moldova. Aceștia au dorit să afle care este rolul Instituției Prefectului în cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Cei cinci ofițeri provin de la Inspectoratul Național de Patrulare și Serviciul de Documentare a accidentelor rutiere din Moldova și sunt oaspeții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui în perioada 20 – 25 martie. Întâlnirea are ca scop diminuarea riscului rutier, dar și un prilej de bune practici, urmând a asista la o serie de misiuni ale Serviciului Poliției Rutiere Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbat acuzat că a abuzat fetița pe care o avea în plasament. Șocată, soția a încercat să se sinucidă

de Daniel MICU O intamplare ...

Bârlădeni, în weekend dormiți liniștiți! S-a stricat elicopterul!

Bârlădenii cărora zgomotul elicopterului care ...

Noul termen de începere a lucrărilor la drumul strategic este luna octombrie 2019

Proiectarea drumului strategic de la ...

%d blogeri au apreciat: