Home / Justitie / Carte de identitate falsă, oprită din drumul către Italia

Carte de identitate falsă, oprită din drumul către Italia

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au descoperit ascunsă asupra unui cetățean din Republica Moldova o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Italia.

Valeriu U, in vârstă de 42 de ani, a vrut să intre în țară joi, ca pasager într-un microbuz care avea ca destinație Italia. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portmoneul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște și că urma să folosească documentul în Italia.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la Valeriu U. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: