Home / Sport / Doi bârlădeni în Echipa Națională de rugby a României, la Campionatul European Under 20

Doi bârlădeni în Echipa Națională de rugby a României, la Campionatul European Under 20

Rugbyștii bârlădeni Răzvan Belehuz (linia a III-a, RC Bârlad) și Vlad Leica (fundaș, SCM Gloria Buzău), vor participa între 31 martie și 6 aprilie la Campionatul European de rugby Under 20. Competiția va avea loc la Coimbra, în Portugalia. Stejăreii vor debuta în competiție duminică, 31 martie, într-un meci cu Olanda, ora 15:00, ora României.

Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 27 de jucători, de la nouă cluburi din țară. Aceștia vor sta trei zile la CN Snagov, după care, pe 27 martie vor pleca spre Coimbra. Au fost conovacti șase sportivi de la CSS 2 Baia Mare, trei de la U Cluj și Tomitanii, doi de la CT Dinicu Golescu și câte unul de la CS Năvodari, RC Bârlad, CSM București, CSA Steaua și SCM Gloria Buzău. Alți doi evoluează în Anglia și șase în Franța.

La Campionatul European de la Coimbra, România va mai pe 3 aprilie Spania și pe 6 aprilie – Selecționata regiunii Novelle – Aquitaine (Franța).

„Faptul că deja sunt jucători în vizorul echipei naționale de seniori a României, cum este Dragoș Ser sau Paul Popoaia cred că spune multe despre potențialul și valoarea jucătorilor care sunt la România U20. Este un grup frumos, care a crescut ca joc de la stagiu la stagiu și așteptăm să vedem rezultatele pe teren la această competiție. E foarte important ceea ce vom reuși să facem că joc, că rezultat, însă la fel de important e ca acești jucători să profite  la maxim de aceste meciuri, să capete experiență de joc, să învețe să ia decizii sub presiune, să rămână calmi, lucizi și să își pună jocul individual în folosul echipei. Va fi un Campionat European cu meciuri interesante, abordăm fiecare meci la victorie, ne dorim să facem jocuri cât mai bune, este un grup valoros și sper să fie pentru noi toți o experiență pozitiva”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al României U20.

Jucătorii convocați pentru Campionatul European:

Pilieri: Vlad Dumbravă (Henley Hawks), Andrei Hurjui (Stade Aurillacois), George Ilincuta (Leeds Beckett University), Flavian Cuprian (CS Năvodari), Silviu Staicu (Stade Niortais)

Taloneuri: Darius Plăcintar (U Cluj), Florian Ciocoiu (CT Dinicu Golescu)

Linia a II-a: Alin Toma (CSS 2 Baia Mare), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois), Andrei Cabason (Tomitanii Constanța)

Linia a III-a: Răzvan Belehuz (RC Bârlad), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Andrei Pricopie (CSS 2 Baia Mare), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare), Dragoș Ser (CSM București)

Mijlocaș la grămadă: Vlăduț Bocăneț (U Cluj), Emanuel Grigore (Tomitanii Constanța)

Mijlocaș la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CT Dinicu Golescu)

Aripi: Andrei Mihalache (U Cluj), Laurențiu Pocovnicu (Tomitanii Constanța)

Centri: Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), Cristian Bumbac (CSA Steaua),Nathanael Grosu (Vălence Romanș Drome Espoirs)

Fundaș: Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Vlad Leica (SCM Gloria Buzău), Eduard Carp (RC Andrezieux- Boutheon)

Staff: Horea Himpea – antrenor, Marcel Mihalache – antrenor, Viliami Moala – antrenor, Florin Tașcă – preparator fizic, Marian Pântea – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut, Silvian Ioniță – manager. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: