Google+
Home » Justitie » Hoții de lemne din județul Vaslui au început să șomeze în ultimii ani

Hoții de lemne din județul Vaslui au început să șomeze în ultimii ani

Furturile din pădurile județului Vaslui au scăzut constant în ultimii ani. Dacă în anul 2015, s-au sustras ilegal din păduri 1.500 metri cubi de material lemnos, în anul 2017 furturile s-au redus la 700 metri cubi de lemne, pentru ca în anul trecut defrișările să se diminueze la numai 250 de metri cubi.

„Trendul furturilor este în scădere, iar masa lemnoasă sustrasă ilegal din păduri este foarte mică. Colegii mei își fac treaba. Monitorizăm această activitate, iar prin preluarea în pază a pădurilor particulare am îngrădit accesul hoților de lemne în pădurile în care nu aveam stăpân. Furturile care există sunt mai mari în zonele sărace, cu o populație predominant romă, care nu are resurse și de aceea se fură mai mult”, ne-a spus Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice (DS) Vaslui.

Potrivit Raportului tăierilor ilegale din pădurile României în anul 2017, publicat de Greeenpeace România, în județul nostru au fost înregistrate 593 cazuri de tăieri ilegale.

Grupul celor 10 județe din țară în care au fost înregistrate cele mai multe infracțiuni la regimul silvic este format din Mureș (1.511 cazuri tăieri ilegale), Brașov (762 cazuri), Olt (730 cazuri), Suceava (687 cazuri), Bistrița-Năsăud (619 cazuri), Bacău (529 cazuri), Cluj (503 cazuri), Argeș (433 cazuri) și Gorj (419 cazuri).

Dacă la nivel național Vasluiul se află pe locul al VI-lea la numărul cazurilor de tăieri ilegale, în zona Moldovei județul nostru se clasează pe locul al II-lea. Pe primul loc în regiunea noastră se află Suceava cu 687 de cazuri, iar pe ultimul loc județul Botoșani cu numai 24 de cazuri. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: