Home / Invatamant / Zilele Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

Zilele Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad a organizat în perioada 22-23 martie Zilele liceului, sărbătorindu-și astfel patronul spiritual.

Vinerea trecută, Liceul a găzduit cea de-a treia ediție a Simpozionului „Eficient și modern în învățământul actual”, simpozion care din acest an a devenit internațional. Alături de școli și licee din aproape toate județele țării, au trimis lucrări și proiecte educaționale Liceul „Mihai Eminescu” din Cahul (Republica Moldova), cât și Institutul de Formare Educațională din Massa (Italia). Partenerul italian nu și-a trimis reprezentanți la simpozion, în schimb au participat la lucrări 12 membri ai delegației din Cahul. Oaspeții din Cahul au fost invitați să viziteze școala și laboratoarele de practică, fiind impresionați de ceea ce au văzut.

Simpozionul a început la ora 10, în aula Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, iar după urarea de bun venit rostită de directoarea instituției, Irina Chiriac, consilierul educativ Irina Bujeniță a făcut o scurtă prezentare a activității.

„Simpozionul «Eficient și modern în învățământul actual» s-a bucurat de participarea a 291 de unități de învățământ, care au trimis 247 de lucrări. Simpozionul este organizat pe patru secțiuni: prima a fost prezentată de doamna prof. Luminița Țârcă, care a vorbit despre mijloace și metode de lucru care vizează reducerea abandonului școlar și integrarea elevilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă; cea de a doua secțiune – Tehnici de lucru eficiente la clasă (exemple de bune practici), a fost prezentată de prof. Carmen Diaconu; a treia secțiune – Suporturi educaționale, factor motivant și sursă de informare pentru elevi, a fost susținută de prof. Iuliana Stoica; doamna profesoară Mihaela Oportov a avut o intervenție în cadrul celei de-a patra secțiuni – Parteneriat și colaborare – prezentare de proiecte educaționale comunitare și europene. Toate referatele, studiile și lucrările vor fi puse pe suport digital și vor fi înmânate celor care doresc să le studieze și să le folosească în lucrul la clasă”, ne-a declarat Alina Bujeniță.

Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” a fost sprijinit în acest demers educațional de Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Asociația „Cuza”.

Sâmbătă, 23 martie, Zilele Liceului „Alexandru Ioan Cuza” au continuat cu un moment artistic bine pregătit, organizat de elevii și profesorii liceului în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa”. În deschiderea acestui moment a fost prezentată revista liceului „Lyceum T” (supliment științific) și revista Cercului de ecologie „A.I. Terra”. Publicul prezent în sala Teatrului a avut surpriza de a urmări un spectacol reușit, o adaptare după romanul „Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupéry. Spectacolul susținut de profesori și elevi ai liceului a mai cuprins și câteva momente de dans și chiar gimnastică ritmică. Momentul artistic a fost rodul muncii elevilor și profesorilor, deopotrivă, coordonați de profesoara Mihaela Păiș.

La final a avut loc o paradă de tricouri pictate și de rochii realizate în cadrul proiectului european „Rose”. Elevii și-au prezentat tricourile pictate cu reproduceri ale unor lucrări celebre aparținând unor mari pictori ai lumii.

A fost un spectacol reușit, cu care cei de la Liceul „Cuza” ne-au obișnuit de mulți ani. A fost, de asemenea, o bucurie pentru cadrele didactice actuale să se întâlnească cu foști profesori ai liceului, unii dintre ei fiindu-le chiar diriginți pe vremea când actualii profesori erau liceeni.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Elevii și studenții merituoși din Banca, sprijiniți de Primărie cu burse

Premieră, în rândul primăriilor din județul Vaslui! Peste o ...

In Memoriam C. D. Zeletin, la Academia Bârlădeană

Momente emoționante, duminică 1 Martie, la reuniunea lunară a ...

Mărțișoarele create de copiii de la CSC 2 au ajuns la sute de bârlădeni

Peste 500 de mărțișoare au fost confecționate și valorificate, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: