Home / Administratie / Ce se întȃmplă cu trotuarele și bordurile din Bȃrlad?

Ce se întȃmplă cu trotuarele și bordurile din Bȃrlad?

de Mara GRIGORIU

Ca după bombardament. Așa arată trotuarele pe care merg bȃrlădenii în zona Pieței Centrale, la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Mihail Sadoveanu. Bordurile și pavelele par pur și simplu smulse din pămȃnt, iar mersul pe jos devine un sport riscant pentru oricine se aventurează să treacă strada, mai ales la ceas de seară și de noapte.

Tablou dezolant în centrul Bȃrladului, care pare desprins din filmele documentare de după război și îi face pe cei care se deplasează în zonă să se întrebe ce are de gȃnd administrația locală.

De săptămȃni întregi, trotuarele care duc spre Piața “9 Mai” sunt de necirculat꞉ bordurile au fost desprinse de la locul lor și au ajuns direct în stradă, iar pavelele se deplasează una cȃte una, spre disperarea pietonilor, care nu mai știu pe unde să-și croiască drum.

Interesant este că toate acestea se petrec chiar lȃngă Esplanada “Tineretului”, zona în care s-au încheiat în urmă cu puțin timp lucrările de reparații și au fost montate pavele de aproape 100.000 lei.

Și mai interesant este faptul că trotuarul de unde au început să “sară” borduri este unul deja modernizat cu pavele, astfel că se explică mirarea bȃrlădenilor care nu înțeleg ce se întȃmplă꞉ a împrumutat, oare, administrația din Bȃrlad, modelul Videanu, care a montat borduri acolo unde nu era nevoie, ba, cȃteodată, chiar borduri peste borduri?

Răspunsul ar putea veni de la primarul Boroș, care a declarat în mai multe rȃnduri că “acordă o atenție deosebită centrului orașului”, după ce au fost realizate lucrări de refacere sau reamenajare totală a trotuarelor de pe străzile Nicolae Iorga, Mihail Kogălniceanu și Constantin Costache.

Preocuparea pentru cosmetizarea Bȃrladului este una evidentă, din moment ce edilul de Bȃrlad a fost văzut recent plantȃnd și curățȃnd trandafiri pe străzile orașului. Totuși, asta nu scuză modul în care se prezintă, în aceste zile, trotuarele de pe Bulevardul Republicii, în zona Bibliotecii “Stroe Belloescu”. Iar acest exemplu nu este unic. Și în zona Centrului de Loisir trotuarele se termină abrupt, de la pavele la pietriș, iar trecătorii trebuie să fie foarte atenți pe unde merg, altfel riscă să se accidenteze.

Dacă se lucrează la trotuare, nu ar fi rău ca primarul Boroș să sugereze constructorului local montarea unor panouri prin care să informeze cetățenii că în zonă se desfășoară lucrări, eventual și un termen pȃnă la care administrația își cere scuze pentru disconfortul creat. Așa se procedează în orașele civilizate. Altfel, bȃrlădenii sunt liberi să se pozeze lȃngă trotuarele “explodate” și să posteze pe rețelele de socializare fotografii din meciul urbei cu civlizația. Scor nul.

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui achită datorii de 1,9 milioane lei ale Spitalului Județean de Urgență

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Municipiul Vaslui, gazda unui nou festival, cel al ”Zilelor teatrului tânăr”

Municipiul Vaslui va fi, la ...

Nouă comune vor primi 1,7 milioane de lei din fondul de rezervă al CJ Vaslui

de Dănuț CIOBANU CJ Vaslui ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: