Home / Social / Fermierii au demarat procedurile pentru organizarea Expo Zoo Agroind Vaslui 2019

Fermierii au demarat procedurile pentru organizarea Expo Zoo Agroind Vaslui 2019

Crescătorii de animale din jude]ul Vaslui sunt optimiști în acest an, în ceea ce privește organizarea expoziției Expo Zoo Agroind Vaslui. Anul trecut expoziția nu a avut loc din dispoziția autorităților sanitar-veterinare, pe fondul extinderii la nivel național a focarelor de pestă porcină africană.

Ion Agafiței, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine “Ovismold” Vaslui, a spus că a demarat diligențele în ceea ce privește organizarea expoziției în anul 2019. “Am transmis o adresă la Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie, în care am solicitat acordarea spațiului expozițional pentru organizarea evenimentului. Dacă legislația ne permite vom organiza acestă expoziție. După ce vom primi un răspuns de la București și ni se va acorda spațiul expozițional, vom avea discuții și cu reprezentanții Consiliului Județean Vaslui și Primăriei Vaslui. În trecut noi am avut discuții cu oficialitățile județului pentru a organiza în fiecare an expoziția, iar acestea au fost de acord cu această initiativă”, a spus Ion Agafiței.

În perioada 7-8 septembrie 2017, a avut loc cea de-a XV-a editie a Expo Zoo Agroind Vaslui, cu vânzare de animale, mașini, utilaje agricole și produse ale industriei alimentare. Evenimentul a avut loc în locatia de pe strada Hușului, spatiul expozitional de lângă APIA Vaslui. La editia din 2017 au participat reprezentanti ai statiunilor zootehnice din Moldova și din învătământul superior de profil, atât cu expozitii de animale, cât și cu informatii știintifice din sectorul zootehnic. Au fost prezenți 21 crescători de taurine, 18 de ovine, cinci crescători de cabaline, doi crescători de păsări și unul de caprine din jude]ul Vaslui și din zona Moldovei. Anul trecut nu a fost organizată expoziția din cauza apariției pestei porcine în țară. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: