Home / Sport / Șahiștii vasluieni și suceveni s-au întrecut sâmbătă la “Cupa Palatului”

Șahiștii vasluieni și suceveni s-au întrecut sâmbătă la “Cupa Palatului”

În baza unui parteneriat educațional în domeniul șahului școlar încheiat între Palatul Copiilor Vaslui și Palatul Copiilor Suceava, parteneriat ce funcționează de patru ani, elevii vasluieni și-au întâmpinat sâmbătă oaspeții la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, gazdă tradițională a concursurilor de șah, pentru cucerirea „Cupei Palatului”, aflată la a patra ediție.

Scopul activității a constat în promovarea beneficiilor cooperării interinstituționale în procesul educativ extracurricular. Din partea sucevenilor au fost prezenți 20 elevi pasionați de șah, iar din partea vasluienilor au participat tot atâția. Concursul bilateral de Șah s-a derulat pe parcursul a cinci runde de joc, pe trei categorii: Copii (10 ani), Cadeți (12 ani) și Juniori (16 ani).

Dintre vasluieni s-au evidențiat: Răzvan Dragu, Matei Luca, Matei Bîrsă , Emilian Zaharia, Matei Grosu și Potorac Ștefan la băieți, respectiv Alexandra Olariu, Diana Andreea Rusu, Crina Arnăutu, Ana Irina Cioată și Potorac Ioana . Merită felicitați și debutanții Alexandru Braniște, David Mazga, Alexandru Țonea și Miruna Grigore. De la Palatul Copiilor Suceava s-au detașat: Alexia Mitrofan, Teodor Aparaschivei, Daria Ciobanu, Matei Mitrofan, Ștefan Oniu, Andreea Ciobanu, Cristian Arhire și Alexandru Gavriliuc. Organizatorii au regretat absența Ștefaniei Barila, care ar fi dat o altă strălucire concursului. Echipajele celor două palate ale copiilor au fost coordonate de profesorii Marian Culapov și Constantin C. Grosu.

“A fost un util schimb de experiență privind nivelul de pregătire al elevilor pe linie de șah în vederea formării echipajelor celor două palate ce vor participa la competițiile interjudețene și naționale de la Arad, Buzău, Vaslui, Piatra Neamț și Constanța. Mulțumesc elevilor participanți, părinților însoțitori, dar și elevilor care alteori susțineau echipajul vasluian la șah și care astăzi au concurat și au obținut rezultate remarcabile la diferite olimpiade și concursuri școlare. Aici putem menționa elevul Victor Dughie, proaspăt calificat la faza finală a Olimpiadei naționale de matematică, singurul din județ”, a declarat pentru Est News Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah Vaslui.

Premiile, ce au constat în diplome, cupe și medalii, au fost oferite de Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

În weekend, Campionatul de Minifotbal al Ministerului Afacerilor Interne și-a desemnat învingătorii

În perioada 27 august – ...

S-a dat startul Turneului Final al Campionatului de Minifotbal al M.A.I. – ediția 2019 Vaslui

În perioada 27 – 29 ...

Primăria Vaslui a premiat două cluburi de taekwondo

de Dănuț CIOBANU Sâmbătă, 15 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: