Home / Social / Anchetă a Protecției Copilului la familia bebelușului care a murit în incendiu

Anchetă a Protecției Copilului la familia bebelușului care a murit în incendiu

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui va face o anchetă la familia din localitatea Emil Racoviță a cărui copul a murit în urma incendiului petrecut la începutul acestei luni. Deocamdată, fetița de doi ani a tinerei care și-a salvat, inițial, băiețelul din flăcări, locuiește împreună cu mama și bunica sa la o vecină din sat.

Cazul copilului mort în urma unui incendiu în localitatea Emil Racoviță a ajuns în atenția autorităților statului. După ce reprezentanții Primăriei Dănești s-au implicat încă din seara incidentului pentru întrajutorarea familiei, DGASPC Vaslui a demarat procedurile propriei anchete pentru a vedea care este situația fetiței de doi ani care a scăpat nevătămată din incendiu.

Lăsăm familia să-și consume perioada de doliu, ca apoi specialiștii noștri să facă evaluarea în teren. Într-o primă fază, s-a discutat cu autoritățile locale a cărui asistent social a constatat că nu există un risc iminent în care să fie pusă în pericol viața minorei de doi ani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, măsurile în acest caz față de fetița de doi ani se vor lua în urma finalizării anchetei. Deocamdată, copila locuiește cu mama și bunica sa la o vecină din sat. Reprezentanții primăriei au promis că vor dărâma ruinele casei distrusă de incendiu și apoi, cu sprijinul comunității, va ridica o nouă locuință. (Ionuț REDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: