Home / Justitie / Cinci firme de transport din județ, amendate de Inspecția Muncii pentru muncă ”la negru”

Cinci firme de transport din județ, amendate de Inspecția Muncii pentru muncă ”la negru”

Cinci societăți de transport din județul nostru au fost amendate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui după ce, în urma unor controale, s-a constatat că folosesc în activitatea desfășurată persoane care nu aveau încheiate contracte legale de muncă. În vederea remedierii deficiențelor constatate, transportatorilor li s-au dispus 17 măsuri obligatorii cu termene precis stabilite, precum și amenzi în valoare totală de 120.000 de lei.

Sectorul de transportul public de persoane este unul în care încă se mai desfășoară activități ilegale în județul nostru, cel puțin în ceea ce privește munca ”la negru”. Acest aspect a fost constatat în urma controlului tematic desfășurat, în ultima săptămână, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui.

Astfel, din cei 51 de transportatori verificați, 10% au fost găsiți în neregulă în ceea ce privește folosirea de persoane care prestau muncă nedeclarată. De asemenea, au fost constatate 23 de neconformități, precum neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă în ziua anterioară începerii, nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară, neîncheierea și netransmiterea în REVISAL în ziua lucrătoare anterioară începerii activității a contractelor individuale de muncă, neevidențierea orelor lucrate de fiecare salariat cu specificarea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru, precum și nerespectarea prevederilor legale cu privire la contractele individuale de muncă cu timp parțial.

”În vederea remedierii deficiențelor constatate, transportatorilor li s-au dispus 17 măsuri obligatorii cu termene precis stabilite. În cazul unei firme identificate în trafic și care avea sediul social în alt județ, documentele premergătoare specifice controlului pentru trei persoane fără forme legale de angajare au fost transmise inspectoratului teritorial de muncă în a cărei rază avea declarat sediul social transportatorul respectiv în vederea finalizării controlului”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

În cadrul campaniei, inspectorii ITM au descoperit nouă persoane care desfășurau muncă nedeclarată, angajatorii respectivi fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 120.000 lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: