Home / Social / Dubios: de la începutul anului, în tot județul Vaslui, o singură familie a rămas fără ajutor social

Dubios: de la începutul anului, în tot județul Vaslui, o singură familie a rămas fără ajutor social

Asistații social din județ au prins chef de muncă, ori nu sunt monitorizați corespunzător de către autorități. Dacă anul trecut, în județul Vaslui, din luna octombrie până în decembrie, au fost sistate șapte ajutoare sociale pentru refuzul unui loc de muncă, în baza Legii nr. 192/2018, anul acesta nu a fost sistat decât un singur ajutor social pe care îl primea o familie din Oltenești.

„Familia, formată din trei persoane adulte, a refuzat un loc de muncă, lucru sancționat de legea apărută la sfârșitul lunii octombrie 2018, fapt ce a dus la sistarea ajutorului social”, a declarat Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, pentru Est News.

Persoanele certate cu munca, beneficiare ale venitului minim garantat, trebuie să știe că refuzul unui loc de muncă, o singură dată, sau refuzul de a participa la programe de formare profesională sunt sancționate de lege cu suspendarea dreptului de a mai primi ajutor social.

În județul Vaslui, conform datelor primite de la AJPIS se află în plată 8.372 de familii și persoane singure care îndeplinesc toate criteriile pentru a beneficia de ajutor social. Pe 12 aprilie, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă organizează o bursă generală a locurilor de muncă. Pentru unii va fi o oportunitate de a-și găsi o slujbă, pentru alții, mai ales pentru asistații social, o nenorocire, pentru că mulți nici nu vor să audă de un loc de muncă. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: