Home / Sport / Handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui tremură pentru calificarea la Turneul Final

Handbaliștii juniori 2 de la LPS Vaslui tremură pentru calificarea la Turneul Final

Handbaliștii juniori 2 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au pierdut în deplasarea de la CSS Galați, scor 36 – 35, motiv pentru care au pierdut locul doi, ultimul care duce la Turneul Final. Vasluienii pregătiți de Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia sunt mâhniți, pentru că au pierdut cu gol primit în ultima secundă. Și cealaltă înfrângere suferită de vasluieni în Grupa Valoare 1, în fața liderului CSM Bacău, a fost tot la un singur gol, scor 28 – 29.

Pentru LPS Vaslui au marcat Ionuț Morărașu (8 goluri), Iulian Artene (7), Florin Ciurescu (7 goluri), Adrian Matei (5), Sorin Potorac (3), Radu Oțel (3), Răzvan Chiratcu (2). Au mai evoluat portarii Ionuț Tănase, Anton Rareș și jucătorii de câmp Radu Hordilă, Eduard Radu, Andrei Faur, Andrei Jigoreanu, David Hanțaru, Darius Ungureanu și Silviu Bulbuc.

„Atacul nostru a mers destul de bine, însă am suferit pe faza defensivă. Rezultatele înregistrate până acum arată că seria este foarte echilibrată și în același timp puternică. Sunt cinci echipe care se luptă pentru două locuri și trebuie să abordăm la victorie toate meciurile care au rămas. Avem nevoie de concentrare maximă pentru a ne atinge obiectivul. Mulțumim unui important producător și distribuitor de carne de pasăre pentru asigurarea transportului în cadrul competiției”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș.

În ce privește calificarea, calculele sunt extrem de complicate. Cu patru etape înainte de terminarea acestei faze a Campionatului Național mai sunt în joc opt puncte. Chiar și liderul ar putea rata prezența la Turneul Final, în cazul unor rezultate neconvingătoare. În cazul în care CSM Bacău reușește însă meciuri la fel de bune și în perioada următoare nu mai puțin de patru echipe se bat pentru ultimul loc calificabil. Locul doi este momentan ocupat de CSS Galați, care are cu un punct peste LPS Vaslui. Vasluienii nu au de furcă doar cu gălățenii, pentru că la rândul lor au doar un punct peste CSS Bacău și LPS Piatra Neamț. Doar LPS Iași pare ieșită din calculele calificării, având de recuperat nu mai puțin de șapte puncte.

Pe primul loc în Grupa Valoare 1 se află CSM Bacău, cu 15 puncte. Completează podiumul CSS Galați și LPS Vaslui, cu 11, respectiv 10 puncte. Urmează CSS Bacău și LPS Piatra Neamț, ambele cu 9 puncte. Lanterna roșie LPS Iași are 4 puncte.

Vasluienii vor da piept sâmbătă cu LPS Piatra Neamț, de la ora 12.00, într-un meci în care nu au altă opțiune decât victoria pentru a mai spera la calificare. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: