Home / Social / Peste 900 tone de lână din rasele Caracul și Țurcană nu au cumpărător

Peste 900 tone de lână din rasele Caracul și Țurcană nu au cumpărător

Crescătorii de ovine din județul Vaslui caută soluții pentru a-și putea valorifica lâna din rasele Caracul și Țurcană. În prezent, lâna din rasa Merinos este exportată în Spania, iar pentru acestă marfă fermierii pot solicita ajutorul de minimis în valoare de 1 leu/kilogramul de lână comercializată.

„În județ sunt peste 900 tone de lână de la cele două rase care nu se vinde. Am luat legătura cu importatorii din Spania și le vom da gratuit în acest an o anumită cantitate de lână de la cele două rase, pentru a-i convinge să cumpere și această lână. Un kilogram de lână Merinos costă 5 lei/kilogram, însă de la rasele Caracul și Țurcană lâna nu are preț, pentru că nu o ia nimeni. Am vorbit la Ministerul Agriculturii despre această situație și avem promisiuni că se va rezolva problema. În județ avem 100.000 de ovine din rasa Merinos, 60.000 din rasa Caracul și circa 40.000 din rasa Țurcană”, a spus Ion Agafiței, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine “Ovismold” Vaslui.

Perioada de înscriere în programul pentru comercializarea lânii este cuprinsă între 12 februarie – 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie – 30 septembrie 2019, inclusiv.

Schema de ajutor de minimis pentru comercializarea lânii se acordă crescătorilor de animale care își desfășoară activitatea în domeniul creșterii ovinelor. Este vorba despre persoanele fizice care dețin atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și persoanele juridice cu activitate în domeniu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: