Home / Social / Silvicultorii vasluieni caută disperați forță de muncă pentru activitățile din pădure

Silvicultorii vasluieni caută disperați forță de muncă pentru activitățile din pădure

Direcția Silvică (DS) Vaslui a găsit cu greu forță de muncă pentru a-și realiza programul de împăduriri pentru primavara anului 2019. Cum la toate activitățile dintr-un an ale silvicultorilor vasluieni este nevoie de mii de persoane, conducerea instituției s-a mobilizat în acest sens.

“Problema cu forța de muncă este generalizată. Este tot mai dificil și facem eforturi pentru a găsi resurse de forță de muncă, pentru acoperirea lucrărilor curente pe care le facem. Noi am reușit în această primăvară să ne îndeplinim programul stabilit și am împădurit 60 de hectare, iar pe alte 6 hectare au fost făcute completări. Nu am mai așteptat să vină luna martie și am început activitatea de împădurire din luna februarie, pentru că vremea ne-a permis”, ne-a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

Anul trecut, DS Vaslui a avut un program de împăduriri pe o suprafață totală de 80 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu puieți în primăvara. Restul de 30 hectare din programul de împăduriri a fost realizat în luna octombrie, când cade frunza și arborii intră în repaos vegetativ.

Pe lângă împăduriri, DS Vaslui continuă recoltarea materialului lemnos în regie proprie, după care din luna aprilie începe campania de recoltare a plantelor medicinale. “Și în acest an vrem să fim pe primul loc la nivel național, în ceea ce privește recoltarea de plante medicinale și fructe de pădure. Ne mobilizăm pentru a păstra trendul de până acum”, a mai spus Cătălin Idriceanu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Apicultorii vasluieni trebuie să își verifice conturile în această săptămână!

În următoarele zile, cei 498 ...

Proprietarii vasluienii și-au vândut pe bandă rulantă terenurile agricole moștenite

de Dănuț CIOBANU În ultimii ...

Însemnele nazismului, imprimate pe peretele unei bănci din centrul Vasluiului

Însemnele nazismului au fost imprimate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: