Home / Invatamant / Ziua Apei, sărbătorită în mod inedit la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

Ziua Apei, sărbătorită în mod inedit la Școala „Vasile Pârvan” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Școala Gimnazială „Vasile Pârvan” din Bârlad a sărbătorit și în acest an Ziua Mondială a Apei, al cărei slogan a fost „Nu lăsa pe nimeni în urmă!”.

Activitatea organizată cu prilejul datei de 22 martie, Ziua Mondială a Apei, l-a avut ca invitat pe Cristian Laic, comisar șef la Garda de Mediu Vaslui. Evenimentul a reunit peste 150 de participanți, elevi și cadre didactice, din mai multe unități școlare din județul Vaslui, implicați în două proiecte pe teme de ecologie, aflate în derulare la Școala „Vasile Pârvan”. Aceste proiecte sunt „Sănătatea Mediului. Sănătatea Noastră” și Concursul Județean „Implicare și creativitate în protejarea și înfrumusețarea mediului”.

“Activitatea a avut drept scop formarea atitudinii de respect față de mediu, conștientizarea importanței implicării active a elevilor în înfrumusețarea și îmbunătățirea calității mediului. Doar printr-un efort comun de a proteja apele, pădurile, natura în general, putem contribui la stoparea declinului biodiversității și la reducerea poluării planetei. Protejarea naturii, a frumuseții și a diversității ei, trebuie să devină o preocupare conștientă și din ce în ce mai stăruitoare a generațiilor tinere și a întregii societăți”, ne-a declarat Mariana Muntenașu, directorul adjunct al Școlii „Vasile Pârvan”.

Au fost vizionate materiale didactice, au fost prezentate de elevi eseuri, proiecte, desene, poezii, pe teme legate de protejarea mediului și în special a apei, machete din materiale reciclabile, dar și costume eco.

 

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: