Home / Administratie / CL Vaslui dă undă verde echipei mobile de intervenție în cazurile de violență domestică

CL Vaslui dă undă verde echipei mobile de intervenție în cazurile de violență domestică

Consiliul Local (CL) Vaslui va dezbate în ședința ordinară de astăzi, un proiect de hotărâre privind aprobarea componenței echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică pe raza municipiului.

Echipa mobilă va fi formată din: coordonator – șef serviciu beneficii de asistență socială și servicii sociale; trei angajați ai Direcției de Asistență Socială Vaslui, din care doi asistenți sociali și un asistent medical comunitar; un reprezentant al Poliției Locale Vaslui.

Nominalizarea reprezentanților care fac parte din echipa mobilă pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică în municipiul Vaslui și atribuțiile acestora se vor realiza prin dispoziție a primarului municipiului Vaslui.

De asemenea, CL Vaslui va împuternici directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Vaslui să încheie acorduri de colaborare cu reprezentanții diferitelor culte religioase reprezentative pe plan local, precum și cu asociații sau fundații cu activitate relevantă în domeniul violenței domestice, egalității de șanse între femei și bărbați, sprijinului umanitar, acțiunilor în domeniul caritabil.

Conform proiectului de hotărâre, transportul echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică în municipiul Vaslui se realizează cu mijloace de transport din dotarea Politiei Locale, care să asigure securitatea atât a victimei, cât și a echipei mobile.

În perioada imediat următoare, Direcția de Asistență Socială Vaslui cu consultarea Poliției Locale Vaslui va elabora procedura de lucru a echipei mobile pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: