Google+
Home » Administratie » Locuitorii străzii Petru Rareș vor avea trotuare noi, dar nu și carosabil asfaltat

Locuitorii străzii Petru Rareș vor avea trotuare noi, dar nu și carosabil asfaltat

După zeci de ani, în care trotuarele străzii de la intrarea în cartierul Munteni din Bârlad au devenit aproape impracticabile, a venit vremea ca acestea să fie refăcute. Până de Paști, locuitorii cartierului Munteni, dar și ceilalți bârlădeni care sunt nevoiți să tranziteze strada Petru Rareș, vor putea circula în mod civilizat.

Trotuarele străzii Petru Rareș, care începe la intersecția străzii Vasile Pârvan cu Siret și se termină în zona Liceului Tehnologic Petru Rareș, vor fi refăcute din temelii de Reiser SA. Lucrările de reparații au început pe 23 februarie și se speră să fie finalizate până pe 10-15 aprilie.

„Am început la sfârșitul lunii februarie lucrările de reconstrucție a trotuarelor de o parte și alta a străzii Petru Rareș, pe o lungime de 900 metri. Vechile trotuare au fost desfăcute total, s-a săpat, s-a realizat infrastructura lor ca la carte și s-au montat bordurile. Vor fi montate borduri mari și mici pe o suprafață de 1.000 mp. Valoarea lucrării este de 230.000 lei, incluzând balastarea și asfaltarea trotuarelor, nu și a străzii”, ne-a declarat Adriana Ursu, director al societății LDP Reiser SA.

O condiție esențială, însă, pentru menținerea trotuarelor pe termen lung în stare bună este evitarea parcării mașinilor pe acestea. Trotuarele sunt căi pietonale, pe care trebuie să circule doar oamenii, nu și mașinile. Dacă acest lucru nu va fi înțeles de șoferi, degradarea trotuarelor se va produce într-un timp scurt, iar sumele pe care Consiliul Local va trebui să le cheltuiască pe viitor vor fi tot mai mari. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: