Google+
Home » Administratie » Nesimțire, gunoaie și muncă în zadar

Nesimțire, gunoaie și muncă în zadar

de Mihaela NICULESCU

S-a vorbit mult și s-a făcut puțin, indiferent de administrațiile locale care s-au perindat la conducerea municipiului Bârlad, iar problema identificării celor care aruncă gunoiul în locuri interzise sau neamenajate nu s-a rezolvat nici până acum. Cu atât mai puțin nu se poate vorbi de o campanie intensă de corectare prin amenzi a celor care-și bat joc de banul public și de oamenii care doresc să trăiască civilizat.

Se consumă timp și bani în zadar, când mai eficient și mai ieftin ar fi ca zonele murdare ale orașului să fie monitorizate cu ajutorul camerelor de luat vederi,. Ori, în lipsa lor, aplicarea consecventă de amenzi, nu doar periodic, în cadrul vreunei campanii mai mult trâmbițată pe facebook-ul Primăriei decât susținută ferm.

Duminica trecută, spațiul verde de pe cele două maluri ale canalului deschis de la intrarea în cartierul Munteni (zona Puișor) era „înflorit” de gunoaie. O parte din deșeuri fuseseră aruncate la întâmplare de cetățenii certați cu bunul simț, iar o alta, luată de rafalele de vânt din containerul din zonă, pentru că nu fuseseră depozitate corespunzător.

Luni, reprezentanții Primăriei de la Spații Verzi, împreună cu elevi ai Școlii „Iacov Antonovici” au ajuns în zona canalului deschis cu pricina și au curățat de gunoaie spațiul verde. Între timp, vântul și-a făcut din nou de cap și deșeurile ușoare, depozitate en – gros în container, au zburat din nou pe spațiul verde.

Reprezentanții Primăriei de la Serviciul Gospodărie Comunală și Locativă declară că astăzi vor repartiza doi asistați social, care să strângă gunoaiele aruncate în canalul deschis, apa fiind ticsită de tot felul de deșeuri, animale moarte, de la anvelope de mașini până la obiecte de uz casnic și gunoi menajer.

Pentru câteva zile canalul deschis va fi curățat de deșeuri, dar în scurt timp va fi din nou invadat de gunoaie. Pentru că în al 12-lea ceas și-au dat seama că se muncește în zadar, reprezentanții Primăriei spun că vor investi în achiziționarea de camere de luat vederi, pentru a fi montate în zonele problemă din oraș, cunoscute deja ca mini-platforme de gunoi.

Trist este că, în ciuda faptului că firul de apă care străbate granița dintre centrul orașului și cartierul Munteni este, de fapt, un canal deschis ce, periodic emană un miros îngrozitor, cel puțin ca aspect, zona ar putea fi una plăcută. Menținut curat și ajutat de prezența unor arbuști sau copaci, punctul Puișor s-ar putea transforma într-un loc plăcut privirii.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: