Home / Social / Observații astronomice în stradă la Bârlad, de Ora Pământului

Observații astronomice în stradă la Bârlad, de Ora Pământului

Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului”, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” va organiza sâmbătă la Bârlad observații astronomice în stradă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală). Primăria Municipiului Bârlad va susține acest demers și va solicita oprirea iluminatului public în intervalul menționat.

În cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfășurăm activitatea la sediul Observatorului Astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităților umane asupra mediului înconjurător.

Ora Pamântului va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.

Ora Pământului se sărbătorește în România din anul 2009, iar din anul 2013 și orașul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin inițiativa echipei de la

Site-ul oficial al campaniei în România: www.ora-pamantului.ro. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: