Home / Administratie / Realitățile paralele ale Bârladului: copăcei și trandafiri pe pagina de facebook a lui Boroș, gropi și gunoaie în cartierele orașului
Mizeria Bârladului nu va ajunge niciodată pe pagina de facebook a primăriei, acolo unde îl vedem pe Boroș plantând trandafiri

Realitățile paralele ale Bârladului: copăcei și trandafiri pe pagina de facebook a lui Boroș, gropi și gunoaie în cartierele orașului

de Simona MIHĂILĂ

Cu o floare nu se face primăvară, însă cu zeci de poze postate pe pagina de facebook a Primăriei Bârlad, ilustrând plantări de trandafiri și panseluțe, se mai astupă gura tȃrgului, mai ales atunci cȃnd grădinar-șef se vrea a fi însuși primarul urbei, Dumitru Boroș. Dacă grupurile online de socializare din Bȃrlad mustesc de fotografii ale disperării, cu străzi pline de gropi, gunoaie, cȃini vagabonzi și cu noroaie din cartierele Munteni și Podeni, pe pagina oficială a Primăriei și pe profilul personal al edilului liberal realitatea e una paralelă. E plină de trandafiri, panseluțe și copăcei, toate în centrul orașului ori de-a lungul Bulevardului Republicii, ca și cȃnd Bȃrladul s-ar rezuma doar la aceste zone.

Temperaturile ridicate din ultimele săptămȃni parcă i-au readus energia primarului Dumitru Boroș, care a pus mȃna pe sapă și pe foarfecele de grădină și a vrut să le dea tuturor bȃrlădenilor o dovadă în plus că e mare gospodar. Asta, deși toată lumea știe și vede că proiectele nu-l prea dau de gol că ar fi.

Cele mai recente informări ale Biroului de presă de la Primăria Bȃrlad vorbesc, la fel ca pagina de socializare a edilului liberal, despre ecologizarea și cosmetizarea orașului. Din fotografii, cot la cot cu angajații de la Serviciul de Gospodărire Locală și cu tineri voluntari de vȃrstă școlară, primarul Boroș ba face cuiburi de trandafiri, ba se opintește săpȃnd pămȃntul, ba taie rădăcini, ba își trage sufletul după atȃta și atȃta muncă.

Desigur, fiecare ipostază este surprinsă în fotografii ce au fost postate fuguța pe facebook, pentru ca toată lumea să se minuneze de așa primar gospodar cum are Bârladul. Edilul are în plan sădirea unui număr de 300 de copaci, 500 de arbuști ornamentali și a peste 2.000 de butași de trandafiri. A făcut anunțul cu mândrie, fără să știe, evident că, de când există presă locală la Bârlad (cam de 25 de ani), cetățenii citesc în fiecare primăvară (indiferent de cine e primar) despre programul de plantări care cuprinde, negreșit, mii de puieți și zeci de mii de fire de flori.

Singurul element de noutate este că primarii de până acum nu au mers cu fotografii după ei și nici nu au avut norocul unor mandate aflate sub zodia tehnologiei. Așa cum are Dumitru Boroș care, luat de val, își arogă pe rețelele de socializare inclusiv investiții de anvergură pentru care nu are niciun merit: șoseaua de centură, canalizarea din Munteni și Podeni, blocul ANL din Bariera Puiești etc.

Cum altfel să suplinească marile realizări anunțate încă din timpul campaniei electorale din 2016, dacă nu lăudându-se cu ce au făcut alții? E mai la îndemână decât să facă ce a promis în campania electorală, acele fantasmagorii pe care, probabil, și-ar dori ca bârlădenii să le uite și să nu le mai pomenească. Aqua-parcul, 1.500 locuri de muncă, elicoptere medicale, un lot de casă pe săptămână și câte și mai câte năstrușnicii despre care vom mai vorbi, ca acuși-acuși se fac patru ani.

Până una alta, să-l admirăm pe primul gospodar al Bârladului făcând cuiburi de trandafiri, udând panseluțe cu stropitoarea și ținând evidența pe facebook a întâlnirilor de lucru aferente investițiilor preluate din legislatura trecută. A, și încă ceva: numărând proiectele pe hârtie, pe care ziarul său de casă, precum și consilierii lui de nădejde le prezintă public ca fiind ”realizări”!

Bârlădenii știu, însă, că nici minciunile, nici aparențele de pe bulevardul principal și nici parfumul de flori, fie ele cȃteva sute sau cȃteva mii, nu țin loc de realizări. Oamenii l-au votat pe Boroș pentru promisiunile din broșura galbenă și pentru că a promis că nu va face ce a făcut PSD. Partidul căruia i-a oferit funcția de viceprimar și pe care l-a felicitat la sfârșitul ședinței Consiliului local de săptămâna trecută.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Reguli drastice pentru firmele care realizează lucrări funerare în cimitirele bârlădene

Gata cu harababura! Conducerea Direcției ...

Investiții de proporții la Epureni

La Epureni sunt deschise mai ...

Gospodărie cuprinsă de flăcări în comuna Duda Epureni. O bucătărie de vară a ars complet, fără a exista victime

O gospodărie particulară din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: