Google+
Home » Administratie » Sunteți din Bârlad sau din Bîrlad? Unele acte emise la Bârlad nu mai sunt recunoscute în Europa

Sunteți din Bârlad sau din Bîrlad? Unele acte emise la Bârlad nu mai sunt recunoscute în Europa

de Mihaela NICULESCU

Mai mulți bârlădeni care locuiesc în străinătate întâmpină probleme în recunoașterea validității documentelor de identitate. Asta, pentru că pe noile certificate de naștere eliberate de Oficiul Stării Civile, numele municipiului este scris cu „â”, în vreme ce în cărțile de identitate, mai vechi, numele localității este scris cu „î”.

Nemulțumirea bârlădenilor care lucrează în țări europene este exprimată și pe rețelele de socializare, în speranța că cineva le va da o soluție. O doamnă din Bârlad, care s-a confruntat cu această problemă în fața autorităților italiene, a scris în urmă cu câteva zile pe Facebook, sperând ca cineva să-i spună cum să procedeze.

„Există posibilitatea ca cei din conducerea Consiliului Local Bârlad sa poată emite pe site-ul oficial al lor și de a publica o astfel de autocertificațiune, în maniera de a nu fi nevoiți să mai cheltuim atât timp, cât și bani, pentru a putea fi recunoscute documentele?! Sau dacă cineva este în măsură să-mi explice în ce manieră aș putea obține acest lucru fără a fi pusă in situația de a o obține doar în numele meu propriu, bănuind că mai sunt și alte persoane care s-au lovit de aceeași problemă, sau pentru a se evita pe viitor.”, a postat bârlădeanca stabilită în Italia.

Contactat de reporterul Est News, Eduard Popica, prefectul județului Vaslui, a făcut o declarație lămuritoare pentru toți bârlădenii care au avut problema semnalată.

„În ceea ce privește speța menționată, vă mărturisesc că ne confruntăm des cu această problemă. Cei aflați în situația doamnei, a cărei postare am citit-o și eu, vor trebui să se adreseze Primăriei Bârlad, de unde li se va elibera o adeverință care să certifice faptul că Bârlad este același oraș cu Bîrlad.”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prin urmare, este nevoie de o cerere scrisă, care să fie depusă la registratura Primăriei, în care solicitantul să precizeze că are nevoie de o dovadă autentificată, din care să rezulte că localitatea Bârlad este una și aceeași cu Bîrlad. Ar fi util ca Primăria să informeze cetățenii municipiului în legătură cu modalitatea exactă în care pot obține o dovadă privind faptul că Bârlad sau Bîrlad este aceeași localitate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: