Home / Social / Cinci pictori importanți vor expune la Bârlad, la „Salonul Internațional de Artă”

Cinci pictori importanți vor expune la Bârlad, la „Salonul Internațional de Artă”

La inițiativa pictorului bârlădean Antonio Romeo Pălie, susținut îndeaproape de Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din localitate, se va materializa la Bârlad “Salonul Internațional de Artă”, organizat sub genericul – “Mister și Culoare”.

Vor expune cinci importanți pictori, membrii Uniunea Artiștilor Plastici (U.A.P.) Galați și U.A.P. Republica Moldova. Este vorba de artiștii Liviu Hîncu – Rep. Moldova, Jana Andreescu și Gh. Andreescu din Galați, Mihai Olteanu din Roman și evident inițiatorul acestui eveniment. Vernisajul va avea loc duminică, de la ora 11.30, la sediul central al muzeului, fiind susținut de prof. Gh. Andreescu. Expoziția va fi deschisă publicului până pe data de 3 mai.

Participanții sunt pictori consacrați, care în decursul carierei lor au participat la numeroase expoziții personale sau de grup, găzduite de muzee și galerii de artă, din țară și străinătate. Particularitățile “Salonului Internațional de Artă” sunt date de faptul că toate lucrările sunt rodul participării artiștilor la tabere de creație, din anul 2018, respectiv de la Cacica, Plopeni, Cavnic, Cheile Vilișoarei – Castelul Cavalerilor din Aiud, dar și că acesta va fi găzduită în două spații, respectiv la muzeu în sala „Vasile Palade” și Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu”, în sala de expoziție.

Tematicile abordate se evidențiază prin culoare, formă și mesaj alcătuind un întreg compozițional raportat și legat strict de momentul creației. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

Acțiunea „Atenție la tren”!

Ieri, în intervalul orar 06.00 ...

Un tânăr din Bârlad a scăpat cu viață ca prin minune după ce și-a făcut mașina praf în urma coliziunii cu un TIR

Un tânăr de 34 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: